Kilpailutiedotteet

Team Unique voitti 2. SM-valintakilpailun

Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu luisteltiin 9.–10.12.2023 Helsingin jäähallissa. Kilpailussa jaettiin loput paikat helmikuussa 2024 järjestettäviin SM-kilpailuihin.

SM-senioreiden kilpailun voittoon luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique pistein 226,04.  Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes oli toinen kokonaistuloksella 225,45 ja Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity kolmas 215,23 pisteellä.

– Tämä oli oikein hyvä kisa meiltä. Lyhytohjelma oli hyvä. Vapaaohjelma ei ollut aivan parasta, mihin pystymme ja siellä oli vähän virheitä. Olemme kuitenkin tietysti todella tyytyväisiä, ja työ jatkuu tästä eteenpäin, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen kertoi kilpailun jälkeen.   

– Olen samaa mieltä valmentajan kanssa. Lyhytohjelma oli hyvä, ja tänään voi olla tyytyväinen tähän lopputulokseen. Jatkamme tästä hyvällä fiiliksellä eteenpäin, joukkueen kapteeni Tuulia Niittuinperä iloitsi. 

Team Unique voitti myös viime kuussa järjestetyn 1. SM-valintakilpailun.

SM-junioreiden kilpailun voitti Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro 187,27 pisteellä. Toiseksi luisteli Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Team Fintastic pistein 184,65. Kolmanneksi sijoittui Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior tuloksella 183,13.

Tulokset

Liittohallitus on vahvistanut Marie Lundmark Trophyyn kutsuttavat juniorijoukkueet

Toinen SM-valintakilpailu oli erityisen jännittävä SM-junioreille, sillä Marie Lundmark Trophyyn kutsutaan sen jälkeen viisi parasta joukkuetta Season’s Best -tilaston perusteella. Liittohallitus on vahvistanut 10.12.2023 kilpailuun kutsuttavat joukkueet, jotka ovat:

  1. Valley Bay Synchro, Espoon Jäätaiturit
  2. Team Fintastic, Helsingin Taitoluisteluklubi
  3. Dream Edges Junior, Kaarinan Taitoluistelijat
  4. Musketeers, Helsingin Luistelijat
  5. Reflections, Espoon Taitoluisteluklubi

10.–11. helmikuuta 2024 Helsingissä käytävä Marie Lundmark Trophy on merkittävässä roolissa junioreiden arvokilpailuvalinnoissa, sillä kilpailussa parhaiten menestynyt suomalaisjoukkue saa suoraan edustuspaikan 15.–16. maaliskuuta 2024 Neuchâtelissa Sveitsissä järjestettäviin junioreiden MM-kilpailuihin. Toinen edustuspaikka määräytyy kauden parhaiden pisteiden keskiarvon perusteella Marie Lundmark Trophyn jälkeen.

Artikkelikuvassa Team Unique
Kuva: Santtu Jaakkola


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024