Kilpailutiedotteet

Valtter Virtanen ja Makar Suntsev kirittivät toisiaan Saksassa.

Suomen miestaitoluistelijat Valtter Virtanen ja Makar Suntsev kävivät kovaa keskinäistä kisaa Nebelhorn Trophy -kilpailussa Saksan Oberstdorfissa. Miehet sijoittuivat lopputuloksissa peräkkäisille sijoille 12 ja 13.

Virtanen vakuutti toisessa kotipaikassaan Oberstdorfissa erityisesti lyhytohjelmassa, jonka hän luisteli puhtaasti ja hyvällä laadulla (69,34 pistettä).

– Oli tärkeää näyttää itsellekin, että olen heti kauden alussa kunnossa. Tämä on yksi Euroopan parhaista jäähalleista ja minulle ehdoton suosikkipaikka. Ja tottakai, kun toinen koti on ollut täällä, niin on aina kiva tulla tänne ja tervetullut fiilis, Virtanen sanaili.

Vaikka vapaaohjelmassa (108,94) Virtasen hyppyelementteihin tuli helpotuksia, kokonaispisteet 178,28 olivat kuitenkin 35-vuotiaan luistelijan pitkän uran kaikkien aikojen parhaat kauden aloituspisteet.

– Vapaaohjelma on uusi, ja sitä on eri asia kisatilanteessa lähteä tekemään kuin vanhaa hyvää lyhytohjelmaa. Menee oma aikansa, että saa rytmin menemään kisoissa kohdilleen. Nyt lähdetään jo seuraavaa kisaa kohti.

Seuraava kohtaaminen Finlandia Trophyssa

Alkusyksystä jo kahdesti juniorisarjassa kisannut Suntsev arvioitiin Virtasta paremmaksi vapaaohjelmassa (115,66), ja kokonaispisteissäkin 18-vuotias kotkalainen nousi parin pisteen päähän (176,09). Suntsevin vapaaohjelman kohokohtia olivat kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmä sekä kahden kolmoissalchowin hyppysarja.

– Sanoisin, että tämä oli ihan hyvä aloitus seniorisarjan kaudelle. Tykkään itse asiassa enemmän luistella senioriohjelmaa askelsarjoineen, koska se tuo minun komponenttipuolen paremmin esiin, Suntsev arvioi.

Kaksikko kohtaa toisensa uudelleen jo kahden viikon päästä Finlandia Trophy -kilpailussa Espoossa.

Miesten kilpailun Oberstdorfissa voitti Kanadan Keegan Messing (245,74).

Tulokset: http://www.deu-event.de/results/Nebelhorn_2022/CSGER2022/index.htm


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024