Kilpailutiedotteet

Orihara-Pirinen neljänsiä Slovakiassa

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen avasivat viikonloppuna kilpailukautensa yhdessä Euroopan legendaarisista taitoluistelukilpailuista, Nepela Memorialissa Slovakiassa. Uudet, raikkaat ohjelmat kerryttivät pisteitä yhteensä 165,32, joilla pari jäi hyvin niukasti ulos mitaleilta, neljänneksi.

Yuka Orihara ja Juho Pirinen olivat perjantaina luistellun rytmitanssin jälkeen neljännellä sijalla pistein 62.34 ja lähtivät lauantaina uudella ja myös parille uudentyylisellä vapaatanssillaan ottamaan kärkikolmikkoa kiinni.

Tähän asti kolme kautta yhdessä luistelleet jäätanssijat ovat pääosin valinneet iloisenreippaita ohjelmateemoja, mutta nyt pari esittää vapaatanssissaan mystissävyisen merenneitotarinan.

– Halusimme tehdä tämän ohjelman jo viime kaudeksi, mutta silloin minulla oli hieman ongelmia polvien kanssa, joten siirsimme sen käyttöä vuodella. Emme ole ainakaan kuulleet, että valitsemaamme musiikkia ja meidän tyylistämme merenneitoteemaa olisi koskaan käytetty taitoluistelussa, joten tuntuu hyvältä tuoda jäälle jotakin ihan uutta. Samoin rohkeus kokeilla kehittää myös meitä parina, Juho Pirinen kertoo.

Pari antoi itselleen lähes kiitettävät arvosanat uuden ohjelmansa ensiesityksestä.

– Suorituksemme oli perusvarma kauden aloitus, kontrolloitu ehjä kokonaisuus, vaikka hieman ehkä säästelimmekin vauhtiamme.

Eräs pikkuvirhe, Juho Pirisen horjahdus twisselissä, jäi kuitenkin pahasti kirveltämään. Suomalaispari kävi Slovakiassa erittäin tasaista kilpailua ranskalaispari Marie Dupayagen ja Thomas Nabais’n eikä onnistunut kasvattamaan piste-eroa niin, että olisi kirinyt kokonaiskilpailun kolmanneksi.

– Mutta jo ensi viikolla luistelemme Finlandia Trophyssa Espoossa, mikä on mielestämme aina yksi kauden parhaista kilpailuista.

Slovakian kilpailun voittivat ylivoimaisesti Kanadan Marjorie Lajoie ja Zachary Lagha pistein 193.35.

Tulokset


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024