Kilpailutiedotteet

Muodostelmaluistelijat käynnistävät kautensa viikonloppuna Lahdessa

Muodostelmaluistelun SM-joukkueet avaavat kilpailukautensa viikonvaihteessa 5.–6. marraskuuta Lahdessa. Ensimmäinen SM-valintakilpailu tuo Isku Areenan jäälle 37 joukkuetta, joissa kilpailee 850 luistelijaa: SM-seniorijoukkueita on mukana 4, SM-junioreita 14 ja SM-noviiseja 19. Kilpailusta kohti helmikuisia Suomen mestaruuksia sekä senioreiden ja junioreiden MM-valinnoista ennakoidaan tällä kaudella tiukkaa ja tasaista.

Uudistuksia lajissa

Kansainvälinen luisteluliitto uudisti muodostelmaluistelun ohjelmien sääntöjä ja arviointia alkavalle kaudelle. Esimerkiksi esittämisen osa-alueiden arviointi muuttui siten, että tuomarit antavat pisteitä enää kolmesta osa-alueesta aiemman viiden sijaan; näitä ovat ohjelman rakenne, esittäminen ja perusluistelutaidot. Uudistus on tehty ennen muuta helpottamaan tuomareiden arviointityötä.

Lahdessa kilpailee tälle kaudelle lanseerattu Elite 12 -sarja, jonka Kansainvälisen luisteluliiton kongressi virallisti viime kesänä muodostelmaluistelun senioreiden 16 luistelijan sarjan rinnalle. Elite 12 on kansainvälisten kilpailujen sarja, mutta pitkällä tähtäimellä sillä tavoitellaan paikkaa olympialaisiin. Ainoana suomalaisjoukkueena sarjassa kilpailee Espoon Lumineers, joka vaihtoi Elite 12:een viime kauden päätyttyä. Elite 12 -sarjalla ei toistaiseksi ole SM- tai MM-kilpailuja. 

MM-kilpailut kauden kruununa

Alkavalla kaudella Helsinki Rockettes puolustaa Suomen mestaruuttaan ja MM-pronssia. Marigold IceUnity on hallitseva MM-hopeamitalisti ja SM-kakkonen. Takaa kirivät viime keväänä SM-pronssia voittanut Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges sekä monen kauden menestyjä, Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique. Jokainen joukkue on valmiina taistelemaan Suomen mestaruudesta ja kahdesta paikasta muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin Yhdysvaltojen Lake Placidiin huhtikuussa.

SM-junioreissa ovat kaksi kautta maailmanmestaruuteen yltänyt Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic ja MM-kilpailuissa neljänneksi sijoittunut Helsingin Luistelijoiden Musketeers. Joukkueilla on kuitenkin kovia haastajia, jotka tavoittelevat paikkaa SM-kärkeen ja sitä kautta MM-kilpailuihin Ranskaan maaliskuussa.

Muodostelmaluistelun ensimmäistä SM-valintakilpailua voi seurata suorana Solid Sportin SkatingFinland-kanavalla ja Ruutu+ -palvelussa.

Ensimmäisen SM-valintakilpailun aikataulu ja tulokset.


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024