Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes voitti Lahdessa

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes säilytti lauantaisen johtoasemansa ja voitti muodostelmaluistelun ensimmäisen SM-valintakilpailun sunnuntaina Lahdessa pistein 217,02. Ennen viimeisenä luistellutta voittajaa jouduttiin kenttä yllättäen jäädyttämään uudelleen, koska betoni paistoi rikkoutuneen jään läpi.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique oli SM-valintakilpailun toinen kokonaistuloksella 213,70 ja Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity kolmas pistein 196,95,

Helsinki Rockettes loihti vapaaohjelmallaan Requiem jäälle sielunmessun, jossa ikiaikaiset liturgiat yhdistyvät nykyaikaan. Joukkue onnistui vedossaan virheittä ja ansaitsi 148,11 pistettä.

Valmentaja Kaisa Arrateig oli joukkueensa suorituksesta todella onnellinen sekä luistelullisesti että esittämisen osalta.

– Joukkue oli tänään todella rohkea ja luisteli mielettömän vedon kauden alkuun. Uudessa ohjelmassa on niin paljon kaikenlaista elementtiä ja tekemistä, että se ei ole helppo kokonaisuus hallita. Meillä on todella taitava luisteleva joukkue.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique luisteli koskettavan ohjelmansa Elämän sietämätön keveys puhtain vedoin ja sai suorituksestaan 146,21 pistettä. Ohjelman teema on saanut innoituksensa kirjailija Milan Kunderan samannimisestä romaanista.

Kokonaistuloksellaan 213,70 joukkue jäi vain reilun kolmen pisteen päähän voittajasta.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnitylla ei sunnuntaina ollut paras päivänsä. Joukkueen Elementit-ohjelman herkkää esitystä heikensivät neljä kaatumista. Elämälle elintärkeistä ilmasta, vedestä, maasta ja tulesta muistuttava ohjelma toi joukkueelle 129,66 pistettä. Kokonaistuloksella 196,95 se sijoittui kilpailun kolmanneksi.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges ei myöskään saanut ohjelmaansa Seili täysin onnistumaan, sillä kaksi kaatumista rokottivat lopputulosta. Seilin saaren synkästä historiasta teemansa saanut ohjelma toi pistein 128,61 niukan tappion Marigold IceUnitylle. Kokonaispisteillä 194,79 joukkue oli kilpailun neljäs.

Elite 12 -sarjaan tällä kaudella siirtynyt Espoo Synchronized Skatersin Lumineers esitti nyt ensimmäistä kertaa kilpailussa vapaaohjelmansa Movement, joka toi 116,69 pistettä. Suoritusta rasittivat kaksi kaatumista.  Joukkue saavutti ensimmäisestä kokonaisesta kilpailustaan yhteispisteet 171,10.

Elite 12 on taitoluistelun uusi virallinen sarja muodostelmasenioreille. Lumineers on sarjan ainoa joukkue Suomessa.

Team Fintasticille SM-junioreiden kultaa

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic säilytti johtopaikkansa ja voitti junioreiden kokonaiskilpailun yhteispistein 172,62. Ihmiskehon sisäistä maailmaa tulkitsevalla Human – The world within -vapaaohjelmallaan joukkue oli sunnuntaina toinen pistein 107,60, sillä suoritusta rasittivat kolme kaatumista.

Vapaaohjelman voitti Helsingin Luistelijoiden Musketeers puhtaasti onnistuneella ohjelmallaan Steampunk, jossa sukelletaan fantasiamaailmaan ja retroturismiin. Joukkue ansaitsi suorituksestaan 110,45 pistettä ja ylsi 167,01 kokonaispisteeseen, jotka nostivat sen kilpailun toiseksi.

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchron Wheel of Fortune – Onnenpyörä -ohjelma toi joukkueelle vapaaohjelmien neljännen sijan pistein 103,44. Tämänkin suorituksen pistesaldoa laski kolmen kaatumisen vähennys. Kokonaispisteet nostivat joukkueen kuitenkin kilpailun kolmanneksi pistein 163,95.

Valley Bay Synchronics SM-noviisien lohkon 2 voittoon

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchronics voitti SM-noviisien lohkon 2 ensimmäisen valintakilpailun pistein 76,10. Toiseksi luisteli Tikkurilan Taitoluisteluklubin Ice Fantasy 67,94 pisteellä ja kolmanneksi Tapparan Taitoluistelun CrystalBlades 67,10 pisteellä.

Lohkossa 2 kilpailee kymmenen SM-noviisijoukkuetta. Lohkon 1 yhdeksän noviisijoukkuetta kilpailivat jo lauantaina.

Tulokset: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/MLSM1vk/index.htm

Lisätiedot:

Satu Niittynen, Suomen Taitoluisteluliitto, valmennuspäällikkö p. 040 522 9383

Mila Kajas-Virtanen, Suomen Taitoluisteluliitto, viestintäpäällikkö p. 040 530 54 00


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024