Kilpailutiedotteet

Ounasvuori ja Suntsev johdossa SM-valinnoissa Oulussa

Oona Ounasvuori ja Makar Suntsev ottivat ensimmäisissä SM-valintakilpailuissa kärkipaikat lauantaina Oulussa. Ounasvuoren tulos 54,18 naisten lyhytohjelmassa on hänen kauden parhaansa, Suntsev luisteli miesten lyhytohjelmassa pisteet 58,77.

Espoon Taitoluisteluklubia edustava Oona Ounasvuori aloitti lyhytohjelmansa epäonnisesti lipsauttamalla kolmoishypyksi aiotun lutzin vain yhden kierroksen hypyksi.

– Se oli minulta tosi paha virhe, tällä tasolla ei tuollaista saisi enää missään tapauksessa tehdä. Onneksi ohjelmaani ei muuten sisältynyt isoja virheitä, ja alun lutziin aiotun hyppy-yhdistelmänkin sain paikattua myöhemmin ohjelmassa. Siitä olen myös iloinen, että lyhytohjelmani osa-aluepisteet olivat hyvät, 23-vuotias, Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueen luistelija sanoi.

Naisten kilpailun kakkosena on Oulun Luistelukerhon Selma Välitalo, 52,48, ja kolmantena Espoon Jäätaitureiden Minja Peltonen, 52,42.

Miesten kilpailua Oulussa johtava Makar Suntsev edustaa Kotkan Taitoluistelua ja kuuluu Ounasvuoren tavoin taitoluistelun maajoukkueeseen. 18-vuotias Suntsev on kilpaillut alkukauden ahkerasti ja lupaavin tuloksin.

Oulun lyhytohjelmassa Suntsevilla olivat muut elementit hienosti hallussa, mutta hyppyjen alastulot takeltelivat, ja siksi pisteet jäivät kauaksi kauden parhaista.

– En saanut itselleni oikeanlaista keskittymistä suoritukseen ja tässä oli tulos. Mutta hyvä kokemus minulle keskittymisen tärkeydestä, kotkalainen harmitteli.

Hyvin lähellä Suntsevia on lyhytohjelmassaan pisteet 57,82 luistellut Arttu Juusola. 17-vuotiaan seura on Porin Taitoluistelu.

Juniorityttöjen lyhytohjelmakilpailussa Oulussa jäällä nähtiin peräti 36 luistelijaa. Kärjessä erittäin tasaista kilpailua käyvät Espoon Jäätaitureiden Lotta Artimo 49,67, ja Tapparan Taitoluistelun Rosa Reponen 49,28. Kolmanneksi lyhytohjelmassa luisteli Espoon Jäätaitureiden Petra Lahti 48,55. Kolmikko kuuluu Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueeseen.

Junioripoikien kilpailun johdossa on nuorten maajoukkueeseen kuuluva Matias Heinonen. Keravan Luistinseuraa edustavan Heinosen lyhytohjelmapisteet olivat 45,92.

Tulokset


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024