Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs

Kroatian Zagrebissa käytiin lauantaina kovatasoinen kilpailu maailmanmestaruudesta, sillä neljä kärkijoukkuetta olivat reilun kolmen pisteen sisällä lyhytohjelmakilpailun jälkeen. Helsinki Rockettesin kohtaloksi koitui ohjelman alun ryhmänosto sekä blokki, joista joukkue menetti tärkeitä pisteitä ja sijoittui lopultakolmanneksi tuloksella 229,84. Suomen toinen joukkue TeamUnique sijoittui neljänneksi kokonaispistein 227,11. 

Mestaruuden vei kolmannen kerran peräkkäin Kanadan Les Suprêmes pistein 237,97 ja toiseksi sijoittui Yhdysvaltojen Haydenettes pistein 233,85. 

Helsinki Rockettes. Kuva Ville Levijärvi.

Helsinki Rockettes epäonnistui kauden tärkeimmässä kilpailussa. Odotukset olivat korkealla, sillä joukkueella oli takana hyvä kausi. 

– Harmittaa ihan vietävästi, sillä joukkue oli hyvässä kunnossa. Kun ensimmäinen ryhmänosto epäonnistui, meni ohjelma hetkellisesti lukkoon. En tiedä mikä ’tähti’ oli vinossa tänään, mutta tällaista on huippu-urheilu, valmentaja Kaisa Arrateig summaa.  
 
– Tunnelmat ovat tällä hetkellä sekavat, sillä ohjelmassa tapahtui selkeitä virheitä, jotka maksoivat meille tänään liikaa, joukkueen kapteeni Eveliina Tikkinen sanoi. 
 
– Saimme kuitenkin hyvin tsempattua loppuohjelman, mistäolemme tosi ylpeitä, Roosa Latvala jatkoi. 
 
Team Uniquen Lacrime d’Amore -vapaaohjelma soljui kauniisti alusta loppuun, vaikka muutamasta elementistä korkeimmat tasot jäivät saavuttamatta ja kokonaispisteet olivat alhaiset.   
 
Valmentaja Mirjami Penttinen kertoi kuitenkin olevansa erittäin ylpeä joukkueensa suorituksesta.  
 
– Joukkue luisteli todella ihanasti ja sitä oli ilo katsoa. Me vedimme tosi hyvin!  
 
– Tuntui siltä, että jätimme kaiken tunteen jäälle ja olimme ohjelmassa sisällä läpi suorituksen, joukkueen kapteeni Tuulia Niittuinperä iloitsi. 

Team Unique. Kuva Ville Levijärvi.

Suomi on edelleen maailman menestynein maa muodostelmaluistelussa ja Helsinki Rockettesin saavuttaman pronssin jälkeen maalla on mitaleja arvokilpailuista yhteensä 30. Ensi vuonna suomalaiset luistelevat maailmanmestaruuskilpailut kotiyleisön edessä, jotka käydään Helsingin jäähallissa 4.–5. huhtikuuta 2025.  

Tapahtuman sivut: https://www.croskate.hr/wsysc2024/  
Aikataulu ja tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2324/wsysc2024/  


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024