Kilpailutiedotteet

Turkkila-Versluis tanssi jälleen Grand Prix Espoo pronssia

Grand Prix Espoo päättyi lauantaina jäätanssin vapaatanssiin. Suomen Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sijoittuivat kolmannelle sijalle luistellen kauden ennätyspisteensä 195,80. Parin geometrista liikekieltä sisältävä maaginen vapaatanssi hurmasi Espoo Metro Areenan yleisön.

– Pisteet olivat ihan hyvät, mutta suoritus ei ollut meidän parastamme. Olimme vähän varovaisia joissain kohdissa ja välillä jouduimme taistelemaankin, Versluis analysoi.

– Piruetissa jäi yksi taso saavuttamatta, joten pientä hiottavaa riittää, Turkkila jatkoi.

Pari jatkaa GP-sarjaa heti ensi viikonloppuna viimeisessä osakilpailussa NHK Trophyssa Japanissa.

Suomen toinen jäätanssipari Yuka Orihara ja Juho Pirinen esittivät ihastuttavan Chicago-musikaaliin sovitetun vapaatanssin. Pari sai vapaatanssistaan ennätyspisteensä 107,21, ja kokonaispisteet 176,73, jotka hipoivat parin ennätyspisteitä. Pari nousi onnistuneella suorituksellaan rytmitanssin seitsemänneltä sijalta kuudenneksi lopputuloksissa.

– Tunnelma jäällä oli hieno, kun yleisö oli alusta asti mukana, kiitteli Orihara.

– Ja jopa tuomarit hymyilivät meille, Pirinen lisäsi nauraen.

Seuraavaksi jäätanssipari matkustaa Roomaan harjoittelemaan koreografinsa Massimo Scalin kanssa.

– Tärkein koitos on tammikuussa Euroopan mestaruuskilpailut, Pirinen kertoi.

Kilpailun voitti hallitseva maailmanmestari Yhdysvaltojen Madison Chock ja Evan Bates pistein 209,46 ja aivan heidän kannoillaan toiselle sijalle luistelivat Kanadan Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sørensen pistein 206,32.

Espoon kilpailu on yksi ISU:n kuuden Grand Prix -osakilpailun sarjaa, jonka perusteella kuusi luistelijaa tai paria lunastaa paikkansa 7.–10. joulukuuta Pekingissä käytävään finaaliin. Viikon päästä kilpailtava Japanin osakilpailu on sarjan viimeinen.

Tulokset

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024