Kilpailutiedotteet

Milania Väänänen ja Filippo Clerici saavuttivat EM- ja MM-kilpailuiden pisterajat Bergamossa

Lahdesta kotoisin oleva Milania Väänänen ja Pohjois-Italian Comossa syntynyt Filippo Clerici debytoivat erinomaisesti kansainvälisessä Challenger-sarjan kilpailussa Lombardia Trophyssa saavuttaen EM- ja MM-kilpailuiden pariluistelun tekniset pisterajat sekä lyhyt- että vapaaohjelmissa.

EM-kilpailuihin päästäkseen parin piti saada teknisiä pisteitä lyhytohjelmassa 25 ja vapaaohjelmassa 42. MM-kisoihin vaadittavat pisteet ovat puolestaan 29 ja 46. Onnistunut twistnosto, kolmoistulppi soolohyppynä, heittokolmoisritti sekä nelostason sooloyhdistelmäpiruetti veivät heidät lyhytohjelman jälkeen viidennelle sijalle teknisin pistein 31,32.

Vapaaohjelmassa nähtiin myös paljon onnistumisia niin twistnostossa, soolohypyssä kuin nostoissakin ja he saavuttivat arvokilpailuihin vaadittavat tekniset pisteet 48,12 ja sijoittuivat kokonaistuloksissa 7:nneksi pistein 151,50.

– Olemme todella iloisia saavuttaessamme EM- ja MM-kisojen tekniset pisterajat. Elokuussa loukkaamani ranne on vähän haitannut harjoitteluamme, joten tämänpäiväinen tulos on erinomainen. Seuraavaksi keskitymme elementtien tasoihin ja laatuun, jotta saamme korotettua pisteitämme, summaa iloinen Filippo.

Kilpailun voitti italialaiset vuoden 2023 Euroopan mestarit Sara Conti-Niccolo Macii pistein 200,35.

Kuvassa: Oikealta valmentajat Ondrej Hotarek ja Rosanna Murante, Filippo Clerici, Milania Väänänen, valmentaja Luca Demattè.

Viime kauden EM-kilpailuiden seitsemänneksi sijoittunut Janna Jyrkinen ei yltänyt parhaimpaansa kauden avauskilpailussa Bergamossa. Molemmissa ohjelmissa oli pientä haparointia hyppyjen kanssa ja hän sijoittui kokonaiskilpailun 11:nneksi pistein 145,11.

– Olen todella iloinen, kun ensimmäinen kilpailuni on nyt kilpailtu. Minulle tämä kisa on jo iso askel eteenpäin. Olen tyytyväinen ohjelmiini, mut tottakai pystyn parempaan. Odotan innolla Finlandia Trophya, kertoo Janna.

Janna Jyrkinen.

Kilpailun voitti georgialainen hallitseva Euroopan mestari Anastasiia Gubanova pistein 185,60.

Toinen yksinluisteluedustajamme Makar Suntsev avasi myös kautensa alavireisesti. Hetkellistä piristymistä nähtiin japanilaishenkisessä vapaaohjelmassa, kun hän taisteli muutaman onnistuneen kolmoishypyn ja hyppy-yhdistelmän. Hän sijoittui 13:nneksi kokonaispistein 151,39.

– Yhteissummattuna kilpailu ei ollut kovin onnistunut ja erityisesti lyhytohjelma oli täynnä haasteita ja ongelmia. Ennen vapaaohjelmaa päätin vain uskoa siihen, että olen valmis ja lähdin tekemään ohjelmaa paljon itsevarmemmin, joka näkyikin tuloksessa. Nyt kun pää on kasattu on paljon helpompaa jatkaa kautta eteenpäin, joten kilpailu oli kuitenkin todella hyödyllinen kokemus, summaa Makar tuntojaan kilpailun jälkeen.

Miesten yksinluistelun, vuoden 2022 talviolympialaisten hopeamitalisti, japanilainen Yuma Kagiyama teki upean paluun kisajäille ja vei voiton nimiinsä pistein 265,59.

Janna Jyrkinen, Makar Suntsev sekä parimme Milania Väänänen-Filippo Clerici kilpailevat seuraavan kerran kotimaassa järjestettävässä Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa 6.–8.10.2023 Espoo Metro Areenalla. Jo 27. kerran luisteltava Trophy on yksi kymmenestä ISU Challenger-sarjan kilpailuista. Challenger-sarja on arvoasteikossa heti Grand Prix -sarjan jälkeen seuraavana.

Artikkelikuva: Nina Kellokoski

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024