Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes ja Team Unique tähtäävät palkintosijoille muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut käynnistyvät perjantaina 5. huhtikuuta Zagrebissa Kroatiassa. Ohjelmansa huippuun hioneet Suomen edustajat, Helsinki Rockettes (FIN1) ja Team Unique (FIN2), ovat valmiita kamppailemaan mitaleista, tähtäimessään niistä kirkkain. Edellisen kerran Suomi on voittanut muodostelmaluistelun MM-kultaa kuusi vuotta sitten, kun Marigold IceUnity luisteli maailmanmestariksi Tukholmassa vuonna 2018.

Helsinki Rockettes lunasti MM-paikkansa voittamalla helmikuussa Suomen mestaruuden Turussa. Voiton jälkeen ohjelmia on valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan hiottu vielä vauhdikkaammiksi ja mukaan on tuotu lisää tulkintaa.

– Meidän valmistautumisemme kilpailuihin on ollut laadukasta. Helsinki Rockettes unelmoi puhtaista, energisistä ja vahvoista suorituksista, joissa yhdistyy sportti ja taide, Arrateig summaa.

Helsinki Rockettes on hallitseva MM-hopeamitalisti ja tähtää maailmanmestaruuteen, joka olisi joukkueelle neljäs. Edellisen kerran joukkue voitti maailmanmestaruuden Helsingissä vuonna 2011.

Team Unique on hallitseva MM-pronssimitalisti ja saavutti MM-paikkansa arvokilpailuiden valintakriteereiden perusteella. Joukkue on päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti ja valmistautumien tuleviin kilpailuihin on sujunut loistavasti yhtä haaveria lukuun ottamatta: yhden luistelijan käteen tuli pieni murtuma harjoituksissa, mutta hän pystyy kilpailemaan tuen kanssa.

Ohjelmiin on tehty pieniä koreografisia muutoksia ja valmentaja Mirjami Penttisen mukaan lyhytohjelma on erityisen vahva. 

– Minä ajattelen kaikista kisoista niin, että joka kertahan kaikki lähtevät voittamaan ’that’s it’. Joukkueen tavoite on se, että meillä on yhtä hieno matka kuin viime vuonna ja teemme yhtä hyvät suoritukset. 
 
Team Unique on voittanut edellisen kerran muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden Bostonissa vuonna 2013.

Muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa lyhytohjelmat kilpaillaan perjantaina 5. huhtikuuta ja vapaaohjelmat lauantaina 6. huhtikuuta. MM-kilpailuihin osallistuu 21 joukkuetta 16 maasta.

Muodostelmaluistelun MM-kilpailujen aikataulu ja tulokset.

Team Unique

Kuvat: Santtu Jaakkola


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024