Kilpailutiedotteet

Muodostelmaluistelijat käynnistävät kautensa viikonloppuna Helsingissä

Muodostelmaluistelijat käynnistävät kautensa viikonloppuna Helsingissä

Muodostelmaluistelun SM-joukkueet avaavat kilpailukautensa viikonvaihteessa 4.–5. marraskuuta Helsingissä. Ensimmäinen SM-valintakilpailu tuo Helsingin jäähalliin 34 joukkuetta. SM-seniorijoukkueita on mukana 4, SM-junioreita 14 ja SM-noviiseja 16.

Kilpailu kohti huhtikuun MM-kilpailuja

Alkavalla kaudella Helsingfors Skridskoklubbenin Team Unique puolustaa Suomen mestaruuttaan ja MM-pronssia. Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Helsinki Rockettes on hallitseva MM- ja SM-hopeamitalisti. Viime keväänä SM-pronssia voittanut Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity sijoittui kauden avanneessa Finlandia Trophy Espoon lyhytohjelmakilpailussa Helsinki Rockettesin jälkeen toiseksi.  

Espoo Synchronized Skatersia edustava Lumineers kilpaili viime kauden ISU:n kahdentoista luistelijan Elite 12 -sarjassa. Joukkue palasi tällä kaudella takaisin lajin pääsarjaan SM-senioreihin haastamaan helsinkiläisjoukkueita. Jokainen joukkue on valmiina taistelemaan Suomen mestaruudesta ja kahdesta paikasta muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin Kroatian Zagrebiin huhtikuussa.

SM-junioreiden kamppailusta kohti maaliskuussa Sveitsin Neuchâtelissa kilpailtavia junioreiden MM-kilpailuja odotetaan jälleen tiukkaa. Ennakko-odotukset kohdistuvat etenkin Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintasticiin, joka voitti viime keväänä Ranskassa kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruutensa. SM-hopealle viime keväänä luistellut Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior sijoittui Ranskan MM-kilpailuissa neljänneksi.

Synchro Tourin toinen osakilpailu

Muodostelmaluistelun Synchro Tour Finland on Suomen Taitoluisteluliiton ja viiden taitoluisteluseuran järjestämä uusi kilpailusarja SM-senioreille ja -junioreille, minkä tavoitteena on edistää lajin näkyvyyttä ja kaupallisuutta. Sarja koostuu kuudesta osakilpailusta, joista kaksi ovat arkipäivinä järjestettäviä iltakilpailuja. Synchro Tour käynnistyi Finlandia Trophy Espoossa lokakuun alussa. Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu on Synchro Tourin toinen osakilpailu.

Muodostelmaluistelun ensimmäistä SM-valintakilpailua voi seurata suorana SkatingFinlandLive -kanavalla ja Ruutu+ -palvelussa.

Tulokset 
Tapahtumasivu

Kuva: Santtu Jaakkola


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024