Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes voittoon Göteborgissa

Muodostelmaluistelun Challenger-sarjan Leon Lurje Trophy kilpailtiin viikonvaihteessa Göteborgissa. Senioreiden kärkeen luistelivat viime kevään MM-mitalistit, joista Helsinki Rockettes vei selvän voiton, Marigold IceUnity oli toinen ja Kanadan Les Suprêmes kolmas.

Voitosta voittoon tällä kaudella yltänyt Helsinki Rockettes johti jo lyhytohjelmien jälkeen pistein 77,26. Onnistuminen myös vapaaohjelmassa Requiem toi joukkueelle voiton yhteispistein 238,35. Tuloksellaan se paransi jo nimissään ollutta Suomen Season´s Best -ennätystä.

Valmentaja Kaisa Arrateig katsoi joukkueen luistelun olleen sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa upeaa.

– Vapaaohjelmassa oli voimaa ja varmuutta. Kun lähdin tekemään tätä ohjelmaa, halusin, että se koskettaa, ja nyt se kuumenee koko ajan. Tämän päivän suoritus oli urheilijoilta vaikuttava. He osaavat elää ohjelmaa yksilöinä, mutta samalla käydä sitä yhdessä, hän luonnehti.

Marigold IceUnity oli lyhytohjelmissa toinen ennätyspisteillään 76,09. Sen vapaaohjelma The Elements sujui puhtaasti, mutta joukkue jäi sillä kolmanneksi Kanadan Les Suprêmesin taakse 2,14 pisteellä. Kokonaistuloksissa joukkue oli kuitenkin toinen pistein 229,05, jotka ovat joukkueen parhaat tällä kaudella.

Hallitseva maailmanmestari Les Suprêmes oli onnistuneilla suorituksillaan kokonaistuloksissa kolmas pistein 225,34.

Team Fintastic junioreiden voittoon

Team Fintastic voitti Challenger-sarjan juniorikilpailun ja oli ensimmäinen sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Kokonaistuloksella 197,19 joukkue paransi jo nimissään ollutta Suomen Season´s Best -ennätystä.  Toiseksi kilpailussa nousi Kanadan Les Suprêmes kokonaispistein 187,89 ja kolmanneksi Yhdysvaltain Skyliners tuloksella 182,29 pistettä.

Vielä lyhytohjelmien jälkeen toisena ollut Valley Bay Synchro kärsi vapaaohjelmassaan kaatumisesta kulmaläpimenossa. Joukkue oli neljäs kokonaispistein 180,92.

Tulokset: https://skate.webbplatsen.net/22-23/62817/html/index.htm

Noviisikilpailun tulokset

Osana Leon Lurje Trophya kilpailevat noviisijoukkueet kahtena päivänä. Mukana on kahdeksan joukkuetta.

Lauantain tulokset

  1. Finettes HTK  82,93
  2. Valley Bay Synchronics EsJt 78,00
  3. Diamond Edges  Kaarina 71,50

Joukkueet kilpailevat uudelleen sunnuntaina.

Tulossivu: https://skate.webbplatsen.net/22-23/62818/html/index.htm


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024