Kilpailutiedotteet

Jenni Saarinen avasi kilpailukautensa Itävallassa

Naisten yksinluistelun Pekingin olympiaedustaja ja hallitseva Suomen mestari Jenni Saarinen avasi kilpailukautensa Itävallan Grazissa perjantaina. 23-vuotias tamperelainen sijoittui kansainvälisen Ice Challenge -kilpailun lyhytohjelmassa 11:nneksi 51,60 pisteellä.

– Aika paljon jännitti, ja jännitys meni jalkoihin. Laatupuolelle tuli aika paljon virheitä, ja senkin takia lopputulos ei ollut ihan niin laadukas kuin olisi toivonut. Nyt on kuitenkin ihan hyvät fiilikset siitä, että kausi on avattu, Saarinen sanoi.

Kahden kolmoistulpin yhdistelmä päätyi kaatumiseen, ja tuomariston tekninen paneeli löysi pieniä puutteita muissakin hyppyelementeissä ja taivutuspiruetissa. Sen minkä Saarinen joutui elementeissä tinkimään, hän otti kuitenkin takaisin komponenttipisteissä. Niissä hänet arvioitiin selvästi korkeammalle, päivän neljänneksi parhaaksi luistelijaksi.

– Minulla ei ollut mitään muita piste- tai elementtitavoitteita tähän kisaan kuin että lähden yrittämään parhaani ja että saan palautetta tuomareilta ennen Espoon GP-kilpailua. Kesällä ja kesän jälkeen oli paljon sairastelua, ja olen nyt pystynyt harjoittelemaan terveenä puolitoista tai kaksi kuukautta. Päivä kerrallaan on menty eteenpäin, ja olen iloinen että pääsin tänne kisaan.

Saarinen kilpaili Itävallassa uudella Ludovico Einaudin musiikkiin laaditulla lyhytohjelmalla, jonka koreografian on tehnyt Adam Solya. Luistelijan itsensä mukaan ohjelma vaatii vielä töitä.

– Itse asiassa tänään unohdin (kaksois)akselin jälkeen, mitä ohjelmassa tulikaan seuraavaksi. Pasmat menivät hetkeksi sekaisin, mutta ihan hyvin sain sitten taas kiinni. 

Lyhytohjelmakilpailun voitti Grazissa Etelä-Korean Ahsun Yun 61,83 pisteellä. Vapaaohjelma luistellaan lauantaina. Kilpailussa ei ole Saarisen lisäksi muita suomalaisedustajia.

Tulokset ja aikataulu:
http://skateaustria.vs91-250-98-130.cloud-he.de/img/competition/8.2022_23/030/index.htm


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024