Kilpailutiedotteet

Junioreiden GP-sarja on käynnistynyt

Taitoluistelun kilpailukausi on alkanut junioreiden Grand Prix -sarjan osakilpailuilla. Toisessa GP-osakilpailussa Itävallan Linzissä 30.8.–2.9.2023 Suomea edustavat yksinluistelijat Iida Karhunen ja Matias Lindfors sekä GP-sarjassa debytoiva jäätanssipari Hilda Taylor-Nolen Hickey.

Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustava Iida Karhunen on hallitseva junioreiden Suomen ja Pohjoismaiden mestari. Ennätyspisteensä 173,75 hän teki junioreiden GP-osakilpailussa Solidarity Cupissa sijoittuen 7:nneksi. Lisäksi hän voitti useamman kansainvälisen kilpailun menneellä kaudella.

– Lähden ensimmäiseen kilpailuun hyvillä fiiliksillä. Harjoittelu on sujunut hyvin nyt alkukaudesta ja on jo valmis olo, Karhunen sanoo.

Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors palkittiin keväällä Taitoluisteluliiton Vuoden lupaus -palkinnolla. Viime kaudella hän voitti Tallink Hotels Cupin ja taituroi ennätyspisteensä 168,15 junioreiden GP-osakilpailussa Egna-Neumarktissa.

– Harjoittelu kohti tätä kautta on sujunut oikein hyvin ja mutkitta. Tavoitteita junioreiden GP-sarjalle on 180 pistettä sekä top 10 sijoitus, Lindfors kertoo.

Helsingin Luistelijoita edustava jäätanssipari Hilda Taylor-Nolen Hickey aloittivat yhteisen harjoittelun vasta heinäkuussa, mutta starttaavat jo rohkeasti kilpajäille.

Suomalaisedustukset junioreiden Grand Prix -osakilpailuissa

13.–16.9. 2023 Osaka, Japani
Yksinluistelu: Petra Lahti, Matias Lindfors
20.–23.9.2023 Budapest, Unkari
Yksinluistelu: Iida Karhunen, Arttu Juusola
27.–30.9.2023 Gdansk, Puola
Yksinluistelu: Darja Trubitson, Arttu Juusola
Jäätanssi: Enna Kesti-Oskari Liedenpohja

Tulokset

Live stream


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024