Kilpailutiedotteet

Makar Suntsev taisteli EM-jäällä sijalle 20

Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailujen kolmas päivä Kaunasissa huipentui miesten vapaaohjelmakilpailuun. Lyhytohjelman 18. sijalta vapaaohjelmaan lähtenyt arvokilpailujen ensikertalainen Makar Suntsev sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 20 tuloksella 192,7 pistettä.

Suntsev luisteli Adam Solyan koreografioiman samurai-teemaiseen vapaaohjelman, joka oli tyylikäs kokonaisuus. Vaikka ohjelmassa ilmeni teknisiä helpotuksia ja virheitä, suomalainen otti ohjelmasta kaiken irti.

– Jouduin helpottamaan kahta kolmoishyppyä ja muutama alastulo oli vähän huono. Niistä meni paljon pisteitä. Päällimmäisenä jäi kuitenkin positiivinen fiilis sekä ohjelmasta että kisoista, Suntsev analysoi.

Euroopan mestaruuden voitti ranskalainen Adam Siao Him Fa tuloksella 276,17 pistettä. EM-hopeaa sai Viron Aleksandr Selevko 256,99 pisteellä ja pronssia italialainen Matteo Rizzo 250,87 pisteellä.

Suntsev tähtää seuraavaksi Ruotsissa järjestettäviin Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin, jossa hän tavoittelee seuraavan kerran MM-kilpailuihin vaadittavaa vapaaohjelman teknistä pisterajaa (64). Makar Suntsev on ylittänyt ainoastaan lyhytohjelman teknisen pisterajan (34).

Suomella on yksi miesten maapaikka maaliskuussa Montrealissa järjestettäviin MM-kilpailuihin. Valtter Virtanen on ylittänyt ISU:n määrittämät sekä lyhyt- että vapaaohjelman tekniset minimipisterajat. Suomen edustusjoukkue nimetään MM-kilpailuihin viimeistään 25.2.2024.

Kilpailut jatkuvat lauantaina naisten vapaaohjelmakilpailulla klo 13.00 ja jäätanssin vapaatanssi alkaa klo 18.30.

Tulokset ja aikataulu

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024