Kilpailutiedotteet

Jyrkinen, Pelkonen ja Ounasvuori kovassa vireessä GP-kisassa

Grand Prix Espoo jatkui perjantai-iltana naisten lyhytohjelmakilpailulla, jossa Suomella oli kolme edustajaa. Janna Jyrkinen oli paras suomalainen Espoo Metro Areenan jäällä ja sijoittui lyhytohjelmakilpailun kuudenneksi pistein 58,63. Jyrkinen luisteli puhtaan ohjelman, joka sisälsi onnistuneet kolmoislutzkolmoistulppi-yhdistelmän, kaksoisakselin ja kolmoisflipin sekä vauhdikkaat piruetit. 

– Olen iloinen ja ylpeä itsestäni, että kaikkien vaikeuksien jälkeen sain tehtyä hyvän ohjelman. Tänne Espooseen on aina kiva palata, kun halli on tullut tutuksi ja täältä on positiivisia muistoja. Lähden hyvillä fiiliksillä vapaaseen huomenna, Janna Jyrkinen iloitsi. 

Nella Pelkonen onnistui myös hienosti tehden puhtaan lyhytohjelman ja jatkaa kilpailua sijalta kahdeksan pistein 58,12. 

– Ohjelmasta jäi parempi mieli kuin pisteistä. Pitää katsoa tarkemmin tuomariston pisteistä, mitä pitää parantaa, Nella Pelkonen aprikoi. 

Oona Ounasvuori luisteli kauden parhaat pisteensä, vaikka ohjelmaan osui harmittava pieni kaatuminen askeleissa. Hän lähtee vapaaohjelmaan sijalta kymmenen pistein 54,21. 

– Alkukausi on ollut vaikea, joten olen suurimmaksi osaksi tyytyväinen suoritukseeni. Pakka pysyi kasassa ihan hyvin huolimatta kummallisesta kaatumisesta askeleissa. Sen jälkeen kolmoisflippi onnistui kuitenkin ihan hyvin. Mukava lähteä vapaaohjelmaan, jota tykkään luistella, Oona Ounasvuori mietti.  

Naisten kilpailua johtaa odotetusti hallitseva maailmanmestari Japanin Kaori Sakamotopistein 69,69. Kilpailussa toisena on hänen maannaisensa Rion Sumiyoshi, joka teki omat ennätyspisteensä 68,65. Kolmantena vapaaohjelmakilpailuun lähtee Korean Chaeyeon Kim pistein 66,19.

Aikataulu, luistelujärjestys ja tulokset.


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024