Uutiset

Urheilun suositukset energiansäästöön

Energiakriisi eli energian hinnan ja saatavuuden ongelmat haastavat koko yhteiskuntaa Suomessa ja koko Euroopassa. Kansallisen Astetta alemmas -energiansäästökampanjan avulla varmistetaan, että energiaa riittää kaikkeen tarpeelliseen. Suomen Olympiakomitea on mukana kampanjassa ja haastaa mukaan kaikki liikunnan ja urheilun toimijat.

Energian kulutuksen vähentäminen on vastuullista ja edessä joka tapauksessa. Energiansäästötoimet kannattavat, oli kriisiä tai ei. Energiaa säästävät toimintatavat ja investoinnit ovat tarpeen joka tapauksessa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. 

Säästökohteita löytyy  

  • Kulkutavoista ja matkustamisesta 
  • Tilojen lämmityksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta 
  • Lämpimän veden käytöstä 
  • Sähkölaitteiden kuten pyykinpesukoneen ja kiukaan käytöstä 

Olympiakomitea on avannut sivuilleen vinkkejä energiansäästötapoihin erikseen seuroille, liikuntapaikoille, liikuntajärjestöille ja ihan jokaiselle. Tutustu eri käyttäjäryhmille suunnattuihin energiansäästötapoihin Olympiakomitean nettisivuilta


Kauden 2023-24 kiertopalkinnot – ehdota palkittavaa nyt 26.2.2024
Vuoden 2023 Jesse Laesterän Elämän Liekki -muistopalkinto Anna Larmolle 25.2.2024