Uutiset ja artikkelit

Suomi mukana ISU:n virtuaalisten livekisojen testauksessa

Suomen Taitoluisteluliitto oli keskeisessä roolissa, kun kansainvälinen luisteluliitto (ISU) testasi tiistaina 26. tammikuuta ympäri maailman yhtäaikaisesti livenä käytäviä taitoluistelun virtuaalikilpailuja.

Urheilijat Italian Bergamossa sekä Helsingin Jäähallissa pistivät parastaan, kun kansainvälinen tuomaristo arvioi suorituksia kotisohviltaan ISU:n arviointijärjestelmää käyttäen. Ikoninen selostaja Ted Barton puolestaan kommentoi luistelijoiden suorituksia Kanadan Vancouveriin rakennetusta studiosta.

– Tämä olisi otettavissa käyttöön heti, systeemistä tai tekniikasta se ei ole enää kiinni. Virtuaalikilpaileminen ei ole rakettitiedettä, ISU:n kehityskomission puheenjohtaja ja hanketta vahvasti eteen päin vienyt Susanna Rahkamo sanoo.

Suomesta testiluistelijoina olivat mukana jäätanssin senioriparit. Lue mielenkiintoinen artikkeli aiheesta SkatingFinland.fi-sivulta!


Taitoluistelun Grand Prix -sarja V Sportilta 22.10.2021
Bergman kolmanneksi Budapest Trophyssa 17.10.2021