Uutiset

Yksinluistelun ja jäätanssin 1. SM-valintakilpailu viikonloppuna Helsingissä

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-senioreiden ja -junioreiden sekä jäätanssin SM-noviisien ensimmäinen SM-valintakilpailu luistellaan tulevana viikonloppuna 2.-3.10. Pirkkolan jäähallissa, Helsingissä.

Pirkkolan jäällä mittaa toisistaan ottavat useat maamme kärkiluistelijoista, joten odotettavissa on kovatasoinen kilpailu.

Maajoukkueen kärkinaisiin kuuluvat Emmi Peltonen ja Linnea Ceder avaavat kilpailukautensa viikonlopun valintakilpailuissa. Jäällä nähdään myös jo kansainvälisistä kilpailuista tällä kaudella kokemusta kartuttaneita luistelijoita. Ensimmäisiin seniorisarjan kilpailuihinsa viikonloppuna osallistuva Olivia Lisko luisteli viime viikonlopun Slovenian Junior Grand Prix -kilpailussa sijalle 10 pistein 146,21 ja Oona Ounasvuori sijoittui Oberstdorfissa käydyssä Nebelhorn Trophyssa 11:sta pistein 155,67. Ounasvuori saavutti onnistuneella luistelullaan Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n asettaman MM-kilpailujen pisterajan. Viime kauden MM-edustaja Jenni Saarinen ei osallistu ensimmäiseen valintakilpailuun, vaan avaa kautensa Finlandia Trophy Espoossa lokakuussa.  

Miesten sarjan kilpailijoista Makar Suntsev on ehtinyt tällä kaudella hakea tuntumaa kisajäähän kahdessa Junior Grand Prix -kilpailussa Courchevelissä ja Kosicessa. Suntsev luisteli vahvan ohjelman Courchevelissä ja sijoittui kuudenneksi yhteispistein 162,58.

Vuoden 2020 jäätanssin Suomen mestarit Yuka Orihara ja Juho Pirinen käynnistävät kilpailukautensa viikonloppuna. Suomelle olympiapaikan saavuttaneet Juulia TurkkilaMatthias Versluis eivät osallistu valintakilpailuun.

SM-seniorisarjan SM-kilpailupaikkojen jakoperusteet
SM-seniorisarjan SM-kilpailuun saa osallistua 15 kilpailijaa seuraavasti:
Edellisen vuoden SM-mitalisteilla on oikeus osallistua kilpailuihin suoraan ilman valintakilpailuihin osallistumista. Viimeisimmät SM-kilpailut on pidetty vuonna 2020, joten SM-kilpailujen suoraan kisapaikkaan naisista oikeutettuja ovat Emmi Peltonen, Jenni Saarinen ja Linnea Ceder; miehistä Roman Galay, Valtter Virtanen sekä Lauri Lankila ja jäätanssista Yuka Orihara-Juho Pirinen sekä Arina Klinovitskaya-Jussiville Partanen. Muut 12 luistelijaa valitaan SM-valintakilpailuiden tulosten perusteella. Molemmista valintakilpailuista pääsee SM-kilpailuihin kuusi sellaista luistelijaa, joita ei aikaisemmin ole valittu SM-kilpailuihin.

Viikonlopun kilpailua voi seurata suoratoistona maksullisen SkatingFinland-kanavan kautta.

Kilpailun järjestää Helsingin Taitoluisteluklubi ry.

Kilpailun verkkosivu: https://www.htk-yksinluistelu.com/42604  
Tulosseuranta:http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/YLSMJUNSEN1vk/index.htm
LIVE-seuranta: https://www.skatingfinland.fi/live/
Pääsyliput: https://www.lippuautomaatti.fi/v1/lp001.asp?c=htk


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024