Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: naisten lyhytohjelman tuloksia

Finlandia Trophy Espoo jatkui lauantaina naisten kovatasoisella lyhytohjelmakilpailulla. Suomella oli 27 luistelijan kilpailussa neljän naisen edustus.

Jenni Saarisen herkkä lyhytohjelma hurmasi kotiyleisön, joka siivitti Saksan Oberstdorfissa pääosin harjoittelevan luistelijan onnistuneeseen suoritukseen. Lennokkaat kolmoistulppi-kolmoistulppi, kolmoissalchow sekä kaksoisaxel ja laadukkaat piruetit toivat uudet kansainväliset ennätyspisteet 67,05. Saarinen on kilpailussa seitsemäntenä.
(Huom. artikkelia päivitetty 11.10.2021 klo 16.09. Poistettu virheellinen lause: Pisteet ovat kaikkien aikojen korkeimmat suomalaisnaisen kansainvälisesti saavuttamat lyhytohjelmapisteet).  

– Sitä ei pysty sanoin kuvailemaan, miltä kilpaileminen Finlandia Trophyssa kotiyleisön edessä tuntui. Oli ihanaa luistella, vaikka vähän jännittikin, kilpailukautensa Espoossa avannut Saarinen kertoi. 

Tamperelainen odottaa innolla sunnuntain kilpailua. Vapaaohjelma, joka edustaa Saariselle ominaista klassista linjaa, saa ensiesityksensä Metro Areenan jäällä.

Pikahälytyksellä torstaina kisaan kutsuttu Laura Karhunen saavutti nappisuorituksellaan 56,82 pistettä ja on kilpailussa sijalla 16. Karhunen sai paikan kisakokoonpanossa Emmi Peltosen vetäydyttyä kilpailusta loukkaantumisen vuoksi.

– Ohjelma sujui tosi hyvin, vaikka jalat tärisivätkin jännityksestä. Sain tiedon kisapaikasta vasta pari päivää sitten, kun valmentajani soitti minulle kesken työpäiväni ja sanoi, että alahan valmistautua kisaan. Luisteleminen kotiyleisön edessä tuntui mahtavalta viime kauden tyhjille katsomoille luisteltujen virtuaalikisojen jälkeen, 20-vuotias Karhunen sanoi. 

Kilpailussa Suomea edustavat myös Oona Ounasvuori sekä Linnea Ceder. Ounasvuori lähtee vapaaohjelmakilpailuun sijalta 21 pistein 49,13 ja pitkän loukkaantumisjakson jälkeen kisajäille palannut Ceder sijalta 24 pistein 44,72. 

Kilpailun kärkeä pitää vahva venäläiskolmikko. Johdossa on hallitseva MM-hopeamitalisti Elizaveta Tuktamysheva henkilökohtaisin ennätyspistein 81,53. Seitsenkertainen Finlandia Trophy -kävijä hyppäsi ohjelmassaan näyttävän kolmoisaxelin, kolmoislutz-kolmoistulpin sekä kolmoisflipin. 

– Olen todella tyytyväinen, että sain kaikki hyppyni tehtyä ohjelmassa. Toivottavasti huomenna vapaaohjelman jälkeen olen yhtä iloisella tuulella. Tämä kilpailu on ihana, ilmapiiri täällä on aina niin ystävällinen, Tuktamysheva hehkutti.

Toisena kilpailussa on hallitseva Euroopan mestari Alena Kostornaia 78,61 pisteellä. Kostornaia helpotti ensimmäisen hyppynsä kolmoisaxelista kaksoisaxeliksi, mutta onnistui muuten ohjelmassaan laadukkaasti. 

– Olen iloinen, että sain esittää puhtaan ohjelman näin isolle yleisölle. Vapaaohjelmassa tavoitteenani on tehdä kaksi onnistunutta kolmoisaxelia, hyppytaiturina tunnettu Kostornaia kertoi. 

Kolmannella sijalla on hallitseva junioreiden maailmanmestari, vasta 15-vuotias Kamila Valieva pistein 74,93.

Huomenna kilpailu jatkuu klo 13.00 jäätanssin vapaatanssilla ja naisten vapaaohjelmalla.

Kuvassa Elizaveta Tuktamysheva. Kuva Antti Lehto.

Tulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/CSFIN2021/index.htm

Liput:
https://www.lippu.fi/artist/finlandia-trophy/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024