Uutiset

Helsinki Rockettes voittoon Neuchâtel Trophyssa

Helsinki Rockettes voitti ylivoimaisesti muodostelmaluistelun Neuchâtel Trophyn Sveitsissä sunnuntaina. Samalla se otti johtopaikan kauden parhaiden pisteiden metsästyksessä tuloksella 202,96. Team Unique säilytti toisen tilansa kilpailussa kokonaispisteillään 186,57.

Voittajajoukkueen vapaaohjelma Many Sides of Her näytti jäällä parhaat puolensa. Valmentaja Kaisa Arreteig oli tyytyväinen joukkueensa noususta aivan uudelle tasolle molemmissa ohjelmissaan. Nyt joukkue näytti, mitä se todella osaa.

– Näiden suoritusten jälkeen emme juuri lähde muuttamaan mitään ohjelmissa, vaan treenaamme, siistimme ja lisäämme vauhtia edelleen. Olimme jo tähän kilpailuun uudistaneet vapaaohjelman nostoja ja loppua. Niiden kanssa on seuraavaksi tehtävä töitä, mutta tällä rakenteella ja tarinalla mennään eteenpäin.

Arrateigin mukaan ohjelmat ovat saaneet hyvää palautetta kansainvälisesti.

– Tietysti voitto ja hienot pisteet lämmittävät, mutta palaute on silti tärkeintä.

Team Unique oli vain muutaman pisteen päässä kotimaisista kilpasiskoistaan lyhytohjelmien jälkeen. Kaatumiseen johtaneet vaikeudet otteettomassa askelsarjassa veivät kuitenkin pontta ja pisteitä muuten hyvin sujuneesta vapaaohjelmasta  Every Inch of You. Suorituksesta  kertyneet pisteet 114,97 jättivät joukkueen vapaaohjelmien päivänä neljänneksi. Hyvät yhteispisteet toivat joukkueelle kuitenkin kokonaiskilpailun toisen sijan.

Vapaaohjelmassa kakkoseksi luistellut USA:n Haydenettes oli kokonaiskilpailun kolmas yhteispisteillä 185,83.

Espoon Lumineers korotti vapaaohjelmallaan Nordic Noir sijoitustaan yhdellä pykälällä ja nousi viidenneksi kokonaistuloksella 159,81.

Suomen juniorijoukkueet veivät myös kaksoisvoiton Neuchâtel Trophyssa. HTK:n Team Fintastic voitti vapaaohjelman ja sen myötä kilpailun kokonaispisteillä 160,58, jotka toivat sen nimiin myös kauden suomalaisen piste-ennätyksen. Toisen tilansa säilytti yhtä varmoin ottein HSK:n Team Mystique. Sen yhteistulos kilpailussa nousi 152,60 pisteeseen.

Tulossivu: http://www.swissiceskating.ch/images/resultate/2017-2018/SYS_Tissot/index.htm

 

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024