Uutiset

Viveca Lindfors mitaleille Tallinnassa

Erittäin vahvassa kilpailukunnossa oleva Viveca Lindfors sijoittui kolmanneksi kansainvälisessä Tallinn Trophyssa perjantaina. Pisteet 185,42 ovat lähellä hänen henkilökohtaista, aiemmin syksyllä saavutettua ennätystään.

Viveca Lindforsille Tallin Trophy oli varmaa ja näyttävää luistelua alusta loppuun. Torstaina käyty lyhytohjelma oli täysin rikkeetön, perjantain vapaaohjelman ainoaksi pikkuvirheeksi jäi yhden flipin helpottuminen kaksoishypyksi.

– Täytyy olla tyytyväinen, kun mitalikin tuli, Viveca Lindfors summasi hymyillen syksyn viimeisen kansainvälisen kilpailunsa.

Aivan erityisen tyytyväinen vapaaohjelmassaan Lindfors oli ohjelman avanneeseen, korkeaan ja vaivattomasti pyörineeseen kolmoislutzin ja kolmoistulpin yhdistelmään. Tuomarit olivat samaa mieltä, Lindfors sai hypystään perusarvon päälle reilusti laatubonuksia.

Tallinn Trophyn jälkeen 19-vuotias Lindfors keskittyy harjoittelemaan 15.-16. joulukuuta olevia SM-kilpailuja varten. Vaikka Lindfors on edustanut Suomea maailmalla monesti, Suomen mestaruus häneltä vielä puuttuu. Lindfors on syksyn tuloksissa Suomen ykkönen, hänen ennätyksensä lokakuulta on 187,19.

Tallinn Trophyn kovatasoisen naisten kilpailun voitti Venäjän Serafima Sakhanovitch yhteispistein 202,62, mikä on 18-vuotiaan uusi ennätys. Hopeaa otti Yhdysvaltojen 16-vuotias Ting Cui, 199,79. Myös hän kaunisti ennätystään Tallinnassa.

Sen sijaan Roman Galay, joka teki hyvän lyhytohjelman, epäonnistui pahoin perjantain vapaaohjelmassaan ja putosi yhteistuloksissa sijalle 16 pistein 167,23.

– En ollut valmis. Kunto kyllä kestää, toistoja on ollut riittävästi. Ennen ohjelmaa fiilikseni oli hyvä, mutta ohjelman alkaessa vireystilani katosi, ripitti pettynyt Galay itseään vapaaohjelmansa jälkeen.

Galayn ohjelmaan tuli yksi kaatuminen ja useita hyppyjen helpottumisia.

Tallinnan miesten kilpailun voitti Venäjän Maxim Kovtun pistein 247,55.

Roman Galay tavoitteli Tallinnan kilpailussa Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n asettamia teknisten pisteiden rajoja ensi tammikuun EM-kilpailuihin. Lyhytohjelmassa ne täyttyivät vaivatta, vapaaohjelmassa raja ei täyttynyt.

Tallinn Trophyn tulokset


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024