Uutiset

Dream Edges neljäs, Team Fintastic viides MM-tuloksissa

Suomalaisjoukkueet luistelivat vapaaohjelmissaan huipputulokset muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Neuchâtelissa Sveitsissä lauantaina. Sekä vapaaohjelmissa että kokonaistuloksissa Dream Edges oli neljäs ja Team Fintastic viides. Kaarinalaiset jäivät vain 0,67 pistettä MM-pronssista, jonka nappasi USA:n Skyliners.Venäjän Junost Junior voitti jälleen MM-kullan huippupistein 200,74. Joukkue ohitti klassisella vapaaohjelmallaan kilpailua vielä lyhytohjelmien jälkeen johtaneen Crystal Ice Juniorin, joka otti hopeaa kokonaistuloksella 199,99. USA:n Skyliners, viime vuoden hopeamitalisti, sijoittui nyt kolmanneksi kokonaispistein 193,42.

Dream Edges luisteli futuristisen vapaaohjelmansa vuodesta 2119 dynaamisesti ja ansaitsi siitä kauden suomalaiset kärkipisteet 117,01. Kokonaispisteet 192,72 olivat myös kotimainen season´s best -tulos. Vapaaohjelmien pikkupronssistakin joukkueen erotti vain 0,62 pistettä.

– Joukkue luisteli tänään niin hyvin kuin vain osasi, mikä riitti neljänteen sijaan. Olen äärettömän tyytyväinen siitä, että joukkue teki kauden kovimmassa paikassa kauden parhaan suorituksen, valmentaja Siiri Eskelinen summasi joukkueensa suoritusta.

Valmentaja luonnehti MM-kokonaisuutta erinomaiseksi.

– Lyhytohjelmassa tuli harmittava virhe, mutta niitä aina tulee sinne tänne. Vapaaohjelmassa joukkue sai täyden ja puhtaan suorituksen. Nyt voi jättää tämän kauden hyvillä mielin taakse ja suunnata kohti seuraavaa kautta.

Team Fintastic oli kerännyt voimansa perjantain epäonnisen lyhytohjelman jälkeen ja luisteli Poison Ivy -vapaaohjelmansa vahvalla tunnelatauksella ja virheittä. Onnistunut suoritus MM-jäällä toi joukkueelle ennätyspisteet 116,32. Kokonaistuloksella 185,71 se sijoittui kovassa kilpailussa viidenneksi.

– Paremmin ei olisi voinut mennä. Eilinen pettymys oli kova isku luistelijoille, mutta nyt jokainen on todella tyytyväinen suoritukseen. Tänä viikonloppuna on itketty reilusti. Onnistuneen vapaaohjelman ansiosta itku vaihtui ilon kyyneleiksi. Ei voi kuin ihailla tätä joukkuetta. Tunnen heistä valtavaa ylpeyttä nyt, kuten tunsin lyhytohjelman jälkeenkin, valmentaja Milja Sarkkinen iloitsi.

Juniorit saivat virallisen MM-kilpailun vasta vuonna 2013. Sitä ennen juniorijoukkueet kilpailivat Challenge Cupissa, jota pidettiin epävirallisena MM-kilpailuna. Vielä 2013 – 2016 juniorit kilpailivat vuorovuosina MM-kilpailussa ja Challenge Cupissa, kunnes vuodesta 2017 siirryttiin kilpailemaan MM-mitaleista vuosittain.

Suomi otti vuosina 2013 ja 2015 kaksoisvoiton junioreissa. Kullan vei molemmilla kerroilla Musketeers ja hopean Team Fintastic. Vuonna 2017 Team Fintastic luisteli jälleen hopeaa ja Musketeers pronssia.

Tulossivu: http://www.isuresults.com/results/season1819/wjcsys2019/index.htm

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024