Uutiset

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olympiafinaaliin

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis eivät arastelleet Pekingin olympiajäätä vaan liukuivat hallitun varmasti ja samalla näkyvästi nauttien vapaatanssiin. Olympialaisissa debytoiva suomalaispari luisteli rytmitanssissa sijalle 16 pistein 68,23.

– Ihan superhienoa, Juulia Turkkila huudahti lyhyen spontaanisti heti vapaatanssipaikan varmistuttua.

Matthias Versluis vahvisti parin iloiset tunnelmat:

– Tuntuu mahtavalta, että päästään vielä kerran olympiajäälle nauttimaan siitä oikein kunnolla!

27-vuotiaat helsinkiläiset arvostivat itse lauantain lyhytohjelmansa Pekingissä yhdeksi kauden parhaista suorituksistaan. Ohjelmaan tuli kuitenkin muutamia pikkuvirheitä. Näitä sattui muun muassa tämän kauden rytmitanssiin pakollisena kuuluvassa Midnigt blues -kuviotanssissa ja ohjelman askelsarjassa. Harmillisin oli ohjelman loppupuolella ollut lyhyt nosto, josta pari sain yhden pisteen aikavähennyksen.

Lehtikuva: Juulia Turkkila ja Matthias Versluis, rytmitanssi, Pekingin talviolympialaiset 2022.

Ohjelman yleisilme oli kuitenkin erittäin hallittu, tyylikäs ja erityisesti Juulia Turkkilan osalta suorastaan sädehtivän iloinen. Muutamia suomalaisdelegaation jäseniä oli saapunut muuten koko lailla tyhjään olympiahalliin, ja jäätanssipari kertoi kannustuksen myös osaltaan kantaneen heitä. Kaikkien innokkain tsemppari löytyi kuitenkin kaukalon reunalta.

– Juulia ja Matthias tekivät tänään erittäin hienoa työtä! Suoritus oli rauhallinen ja hallittu, ja he näyttivät kaunista luisteluaan, mikä on heissä parasta. He tekivät hyvää työtä, mutta he myös nauttivat suunnattomasti, mikä mielestäni on tärkeintä. Olen todella iloinen heidän puolestaan, parin valmentaja Maurizio Margaglio kiteytti.

Italialainen Margaglio on valmentanut Juulia Turkkilaa ja Matthias Versluista vuodesta 2016 alkaen. Hän on yhdessä Suomen Taitoluisteluliiton ja Helsingin Luistelijoiden kanssa luonut Helsinkiin osaavan ja innovatiivisen harjoituskeskuksen, jossa kaikki suomalaiset jäätanssiparit valmentautuvat joutumatta lähtemään maailmalle. Helsingissä valmentautuu suomalaisten lisäksi nykyään useita eurooppalaispareja. Keskuksen valmennustiimiin liittyi syksyllä myös brittiläinen Neil Brown, Turkkilan ja Versluisin toinen valmentaja.

Jäätanssin vapaatanssi luistellaan maanantaina Suomen aikaa aamuyöllä 03.22. Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavat siinä kovan haasteen, sillä tulostilanne heidän ympärillään on erittäin tasainen. Sijojen 14 ja18 ero on vain reilut neljä pistettä.

Jäätanssikilpailun kärjessä Ranskan nelinkertaiset maailmanmestarit Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron aloittivat kilpailunsa Pekingissä tekemällä rytmitanssin uudet maailmanennätyspisteet 90,83. Vuoden 2018 olympialaisten hopeamitalisteja haastavat rytmitanssin jälkeen toisena olevat, Venäjän olympiakomiteaa edustavat Victoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov, jotka keräsivät rytmitanssistaan pisteet 88,85. Kolmantena ovat Yhdysvaltojen Madison Hubbell ja Zachary Donahue pistein 87,13.

Pekingin talviolympialaisten taitoluistelun aikataulu ja tulokset


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024