Uutiset

Taitoluistelun kansainvälinen kevätkausi käyntiin Puolassa

Kevään kansainvälinen kilpailukausi taitoluistelussa käynnistyy tällä viikolla Puolassa. Laura Karhunen on Mentor Torun Cupissa naisten kilpailussa lyhytohjelman jälkeen neljäntenä pistein 49,59, mikä on 18-vuotiaan uusi kansainvälinen ennätys.

Lyhytohjelmassa Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyisin Espoossa valmentautuva Laura Karhunen ponkaisi komean kahden kolmoistulpin yhdistelmän. Myös kaksoisaxel sujui vaivatta, kolmoisflipissä sen sijaan tapahtui herpaannus ja se jäi ilmapalloksi. Ohjelmaan sisältyi myös kolme erinomaista piruettia.

Naisten kilpailua johtaa Puolan Ekaterina Kurakova, 62,66. Vapaaohjelmat luistellaan perjantaina.

Juniorityttöjen kilpailussa suomalaisista parhaiten sijoittui vasta 13-vuotias mutta jo Suomen taitoluistelumaajoukkueeseen kuuluva Olivia Lisko. Hän luisteli torstai-iltana päättyneessä tyttöjen kilpailussa sijalle 10 pistein 116,70.

– Lyhytohjelmaani sisältyi aivan liian paljon virheitä, vapaaohjelmaan olen kokonaisuutena tyytyväinen, sanoi vasta juniorisarjaan totuttautuva Lisko.

Suomen muut edustajat junioritytöissä olivat Mai Helske ja Fanny Lindfors. Helskeen sijoitus oli 14. ja pisteet 106,30. Lindfors sijoittui 18:ksi pistein 93.07.

Juniorityttöjen kilpailun voitti Bulgarian Maria Levushkina, 149,48.

Junioripojissa Suomea edustaa Makar Suntsev, joka on lyhytohjelman jälkeen kilpailussa viidentenä pistein 51,04. Tulos on Vihdissä harjoittelevan Suntsevin uusi ennätys. Kilpailua johtaa Ruotsin Casper Johansson pistein 57,42. Poikien vapaaohjelmakilpailu on perjantaina.

Noviisitytöissä Suomeen saatiin Gdanskista kaksi mitalia. Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Iida Karhunen luisteli kilpailun toiseksi yhteispistein 94,56, ja Espoon Jäätaitureiden Minja Peltonen nousi hyvällä vapaaohjelmallaan kokonaiskilpailun kolmanneksi yhteispistein 86,37. Noviisityttöjen kilpailun voitti Liettuan Agne Ivanovaite, 104,03.

Tulokset


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024