Uutiset ja artikkelit

Suomeen kasa PM-mitaleja

Pohjoismaisissa mestaruuskisoissa Stavangerissa luisteltiin perjantaina noviisityttöjen ja -poikien sekä junioripoikien vapaaohjelmat. Suomi saavutti yhdeksästä jaossa olleesta mitalista kuusi. Kilpailut jatkuvat.

Noviisitytöt

Lappeenrannan Janna Jyrkinen uusi mestaruutensa ja vei kullan ylivoimaisesti pistein 113,41. Suomalaismenestystä täydensi Tapparan Peppi Vallenius, joka nousi lyhytohjelman kuudennelta sijalta vapaaohjelman ja koko kilpailun kakkoseksi.

Vaikka Jyrkinen ottikin omansa reilulla 16 pisteellä, jäi vapaaohjelmaan perjantaina petrattavaa. Ohjelma alkoi vaikealla kolmoissalchowin ja kolmoistulpin yhdistelmällä, mutta kolmoisflipissä ja -lutzissa oli vaikeuksia. Niin lyhyt- kuin vapaaohjelma sisälsi kuitenkin ihailtavan määrän kolmoishyppyjä ja laadukkaita piruetteja, joista 12-vuotias mestari napsi itselleen mukavan pistepotin.

– Olen ylpeä ja iloinen, vaikka suoritus tänään ei ollut ihan paras mahdollinen. Tavoitteeni oli tehdä puhtaat ohjelmat, lyhytohjelmassa tavoite onnistui, mutta vapaaohjelmassa ei ihan, tuplamestari analysoi.

Rosa Reponen, esiintyi hänkin kilpailussa edukseen ja sijoittui uransa ensimmäisessä PM-mittelössä viidenneksi. Lappeenrannan Janni Riekkinen joutui taipumaan lyhytohjelman neljänneltä sijalta yhdeksänneksi.

Noviisityttöjen tulokset http://kunstlopresultater.no/2019-2020/2020_02_NORDICS/CAT001RS.HTM

Noviisipojat

Noviisipojissa Jari Krestyannikov luisteli elämänsä kilpailun ja keräsi samalla uudet ennätyspisteensä 105,67 – ilman kotimaassa jaettavia bonuspisteitäkin. Komean vapaaohjelman huippuhetkeksi muodostui alun kolmoislutz, jota tapparalainen kokeili vasta ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa. Pisteet kuultuaan viime vuoden PM-pronssimitalisti tuuletti onnellisena Kiss & Cry -nurkkauksessa. Onnistuminen tuli tärkeässä kilpailussa. Krestyannikov oli ykkönen molemmissa ohjelmissa.

– Tuntuu ihan mahtavalta ja olen todella iloinen. Viime aikoina treenit ovat menneet tosi hyvin. Ennenkin minulla on ollut hyvä vire harjoituksissa, mutta kertaakaan ei ole kilpailuissa vielä tullut tällaista onnistumista, Krestyannikov summasi ja epäili, että koti-Suomessa voisi järjestää juhlat kultamitalin kunniaksi.

Noviisipoikien menestystä täydensi Espoon Jäätaiturien Matias Lindfors, joka uusi viime vuotisen PM-hopeansa ja Porin Arttu Juusola pronssillaan. Lappeenrantalainen Jussi Hagman kävi pronssista tiukan taiston, ja sijoittui neljänneksi. Keravalainen Matias Heinonen nousi kokonaiskilpailun seitsemänneksi.
Suomen noviisipojat ja -tytöt hallitsevat pohjoismaista taitoluistelua.

Noviisipoikien tulokset http://nfs.webart.org.uk/CAT002RS.HTM

Junioripojat

Junioripoikien sarjassa Mikkelin Lauri Lankila saavutti kilpailussa uransa ensimmäisen juniorisarjan PM-mitalin, pronssin. Lankila oli molempien ohjelmien kolmonen ja keräsi yhteispisteet 146,66. Lyhytohjelmassa kolmoisaxelin makuun päässeen Lankilan vapaaohjelma päätyi kaksijakoisiin tunnelmiin; ohjelma sisälsi teknisesti niin vahvoja onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Sen sijaan pirueteissa suomalainen osoitti vahvuutensa.

– PM-mitali on iso saavutus. Tavoitteeni oli saada kilpailusta joku mitali, joten tavoite tuli siinä mielessä saavutettua, Lankila sanoi ja lupaili jatkossa kolmoisaxelin seuraan neloishyppyä.

Vihtiläinen Makar Suntsev sijoittui kilpailussa viidenneksi pistein 133,26 ja Helsingin Luistinklubia edustava Jan Ollikainen kuudenneksi 122,85.

Junioripoikien tulokset http://kunstlopresultater.no/2019-2020/2020_02_NORDICS/CAT008RS.HTM

Kilpailut jatkuvat lauantaina seniorinaisten ja -miesten sekä juniorityttöjen kilpailulla. Kilpailun aikataulut ja tulokset http://kunstlopresultater.no/2019-2020/2020_02_NORDICS/index.htm


Taitoluistelun Grand Prix -sarja V Sportilta 22.10.2021
Bergman kolmanneksi Budapest Trophyssa 17.10.2021