Uutiset

Turkkila ja Versluis loistivat MM-vapaatanssissa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat Saitamassa lauantaina luistellun MM-kilpailun vapaatanssiosuudessa ja nousivat lopputuloksissa sijalle 16.

Suomalaispari hurmasi keveällä, mutta vaativalla Mozartin pianokonsertin tahtiin tehdyllä ohjelmallaan ja keräsi kauden ennätyspisteet 102,11.  Kokonaispisteet 168,12 jäivät vain 0,22 pistettä tammikuun EM-kilpailun ennätystuloksesta.

Pari hehkui tyytyväisyyttä ohjelman päätteeksi. Uran ensimmäinen yhteinen MM-kilpailu sujui toiveiden mukaisesti. Kahden sijan nousu rytmitanssin jälkeen osoitti parin venymiskyvyn tärkeän paikan tullen.

– Olemme tosi tosi iloisia ja onnellisia, kuinka ohjelma sujui. Nautimme luistelusta tänään ja annoimme vain mennä. Meillä oli hyvä keskinäinen lataus ja pystyimme kuulemamme mukaan luomaan hyvän tunnelman myös paikalla olleen japanilaisyleisön keskuuteen, pari kertoi.

– Lopputulos sijoituksen osalta ensimmäisissä MM-kisoissamme on upea. Emme voi olla kuin tyytyväisiä.

Parin valmentaja Maurizio Margaglio, vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari, oli ylpeä suojattiensa esiintymisestä MM-kilpailussa.

– Viikko kaikkinensa oli hieno ja olen hyvin onnellinen heidän ensimmäisestä yhteisestä MM-kilpailustaan. Pari teki tavattoman hyvää työtä koko viikon harjoituksista alkaen ja kilpailussa pystyivät hallitsemaan tunteensa ja esittämään vahvaa hyvää luistelua.

Juulia Turkkila on luistelijana harvinaisuus, sillä hän on luistellut aikuisten MM-finaalissa sekä jäätanssijana että yksinluistelijana. Turkkilan paras saavutus yksinluistelijana oli MM-kilpailussa 18:s vuonna 2012. Kaiken kaikkiaan hän edusti yksinluistelijana Suomea MM-tasolla vuosina 2011-2014, joista Saitamassa vuonna 2014. Myös Versluis on ollut maajoukkuetason yksinluistelija. Matthias Versluis on puolestaan edustanut yksinluistelijana Suomea junioreiden MM-kilpailuissa sijoittuen parhaimmillaan 19:nneksi vuonna 2013.

Jäätanssin ylivoimaisiksi maailmanmestareiksi luistelivat jo neljännen kerran Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron.

Tulokset http://www.isuresults.com/events/fsevent03111664.htm

 


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024