Uutiset

Turkkila-Versluis jäätanssin MM-finaaliin

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis selvittivät ilahduttavasti tiensä MM-kilpailun vapaatanssiin Japanin Saitamassa. Pari sijoittui rytmitanssissa sijalle 18 ja olivat 20 finaaliin selvinneen parin joukossa.

Ensimmäisessä MM-kilpailussaan luisteleva pari ansaitsi Flamencon rytmeihin luistellusta kokonaisuudesta 66,01 pistettä. Tammikuun EM-kilpailuissa saavutetusta ennätyksestä pari jäi vain 1,17 pistettä. Muutoin vakuuttavasti sujuneen ohjelman ainoa pieni epätarkkuus tapahtui twissel-sarjassa.

Finaalipaikka oli kovatasoisessa kilpailussa merkittävä saavutus. Suomalaisparin tyytyväisyys omaan tekemiseen oli kilpailun jälkeen ilmeistä. Jännitys katosi, kun ohjelma lähti liikkeelle.

–  Olemme kyllä tyytyväisiä rytmitanssin lopputulokseen ensimmäisissä MM-kisoissamme. Saamiemme vaikeustasojen perusteella tämä oli yksi kauden vahvimmista suorituksistamme.

– Huomisessa finaalissa haluamme näyttää ihan parasta osaamistamme, pari lupasi.

Kilpailun kärjessä on kolminkertainen maailmanmestaripari Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron. Jäätanssin vapaatanssikilpailu alkaa lauantaiaamuna klo 05.30 Suomen aikaa. Suomalaiset luistelevat ensimmäisessä ryhmässä.