Uutiset

Milania Väänänen ja Mikhail Akulov hankkivat EM-pisteet Kroatiassa

Suomen pariluistelutiimi Milania Väänänen ja Mikhail Akulov luistelee vasta yhteisen uransa toista kansainvälistä kilpailua tällä viikolla Kroatiassa. Heti kilpailun aluksi pari pääsi riemuitsemaan, kun pari teki lyhytohjelmassaan EM-kisoihin vaadittavat tekniset pisteet.

18-vuotiaan Milania Väänäsen ja 29-vuotiaan Mikhail Akulovin yhteistyö käynnistyi vasta viime kesänä, mutta kaksikko otti yhdeksi kauden päätavoitteistaan päästä tammikuussa luisteltaviin taitoluistelun EM-kisoihin. Nyt tuo tavoite on entistä lähempänä.

Kansainvälinen luisteluliitto ISU vaatii arvokisojen kilpailijoilta tietyt teknisten pisteiden rajat niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa. Väänänen ja Akulov tekivät vapaaohjelman vaaditun pistesaldon jo ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan, Finlandia Trophyssa lokakuussa, ja nyt Kroatian Golden Spin of Zagreb -kilpailussa raja ylittyi myös lyhytohjelmassa.

Suoritus vaati lahtelais-moskovalaiselta kaksikolta kylmähermoisuutta, sillä marraskuussa Mikhail Akulovilla todettiin korona, ja parin harjoitteluun tuli tauko.

– Mikhailin korona oli onneksi tosi lievä, hän toipui rauhassa ja minä harjoittelin yksin hyppyjä jäällä. Olemme luistelleet vasta viikon taas yhdessä, joten Kroatian reissu jännitti, kun vielä tiesimme, että lyhytohjelman EM-pisterajat oli nyt pakko tehdä, Milania Väänänen kertoo.

Pari valmentautuu Venäjällä, Permissä Pavel Sliusarenkon johdolla.

Kroatiassa Milania Väänänen ja Mikhail Akulov keräsivät lyhytohjelmastaan pisteet 48,99 ja ovat sijalla 16. Kilpailun johdossa ovat Georgian Karina Safina ja Luka Berulava, 66,95.

Kroatian jälkeen pari keskittyy valmistautumaan joulun alla oleviin SM-kilpailuihin. Suomen Taitoluisteluliitto tekee omat EM-valintansa niiden jälkeen.

Kroatian miesten kilpailussa kotkalainen Makar Suntsev on lyhytohjelman jälkeen sijalla 21. Suntsev keräsi lyhytohjelmastaan tämän kauden parhaat pisteensä 60,97.

– Olen aiemmin aloittanut ohjelman suoraan hyppy-yhdistelmällä, mikä osoittautui ongelmalliseksi. Nyt, kun siirsin yhdistelmän toiseksi elementiksi, sain sen tehtyä, vaikka kolmoislutzin jälkeen tulikin vain kaksoistulppi. Pieniä virheitä parissa muussakin elementissä, mutta yleisesti olen tyytyväinen.

Miesten kilpailun johdossa on Kanadan Keegan Messing pistein 90,26.

Tulokset


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024