Uutiset

Olivia Lisko ja Valtter Virtanen toisina Tallinnassa

Olivia Lisko käynnisti uransa ensimmäisen naisten kansainvälisen kilpailun nappisuorituksella ja on toisena Tallinn Trophyssa lyhytohjelman jälkeen pistein 55,27. Valtter Virtanen on kakkosena miesten kilpailussa, 62,42.

Vasta 15-vuotias Olivia Lisko nakutti lyhytohjelmassa kaikki hyppyelementtinsä varmasti kahden kolmoishypyn yhdistelmään tullutta pientä kauneusvirhettä lukuun ottamatta. Myös piruetit hän taituroi korkeimmalle vaikeustasolle. Ohjelmasta kertyneet pisteet 62,42 ovat espoolaiskoululaisen uusi ennätys.

– Hyvät ovat fiilikset. En edes oikeastaan jännittänyt, koska olen jo Suomessa kokeillut tänä syksynä kilpailemista naisten sarjassa. Tallinnassa pääsin kuitenkin nyt kokemaan ensi kertaa sitä, mitä on luistella myöhään iltaan kestävää kilpailua. Hyvin jaksoin, kun nukuin päikkärit, hymyili Olivia Lisko lyhytohjelmakilpailun jälkeen.

Suomesta on Tallinn Trophyssa mukana kaksi muuta naisten sarjan kilpailijaa. Fanny Lindfors on kuudentena, 49,31, ja Ksenija Agafonova sijalla 8, 42,64.

Naisten kilpailun johdossa on Ruotsin Josefin Taljegård, 59,17.

Miesten kilpailussa Valtter Virtanen käynnisti lyhytohjelmansa vaivattomasti sujuneella kahden kolmoistulpin yhdistelmällä ja ponnisti heti perään kaksoisaxelin. Ohjelman kolmas hyppyelementti, lutz, kuitenkin jäi kahteen kierrokseen, ja Virtanen jäi siitä kokonaan pisteittä. Ohjelmansa pirueteista ja askelsarjasta hän keräsi kuitenkin korkeimmat vaikeustasot.

Jyväskylässä asuva 34-vuotias on kilpailussa toisena Viron Aleksandr Selevkon, 75,05, jälkeen, mutta sijoitus oli suomalaiselle laiha lohtu.

– Jäi iso harmitus päälle. Olen ollut terävässä kunnossa, ja etukäteen ajattelin, että nyt olisi mahdollisuus rikkoa 70 pisteen raja lyhytohjelmassa. Mutta ehkä tästä jäi sopivasti nälkää vapaaohjelmaan.

Myös Suomen toinen miesedustaja Makar Suntsev harmitteli lyhytohjelman jälkeen hyppyjään. Ohjelman alun yhdistelmässä kolmoislutz ei tahtonut pysyä kasassa, minkä vuoksi perään aiottu kolmoistulppi jäi kokonaan tekemättä, ja myöhemmin Suntsev takelteli kolmoisflipissä. 17-vuotias kotkalainen oli lyhytohjelmassa seitsemäs pistein 57,44.

– Hyvillä mielin lähden kuitenkin aina vapaaohjelmaani riippumatta siitä, mitä lyhytohjelmassa on käynyt.

Juniorisarjan johdossa lyhytohjelman jälkeen on Minja Peltonen, pisteillä 56,85.
Tallinn Trophyn vapaaohjelmat luistellaan torstaina.

Tulokset
Kilpailusivu

kuva Sari Niskanen

Päivitetty 18.11. junioreiden tuloksilla.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024