Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Finlandia Trophy Espoon osallistujat julki

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo tarjoaa näyttämön huippuluistelulle lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Jo 23. kerran järjestettävä kilpailu kerää Espoon Metro Areenan 27 naista, 25 miestä, 15 jäätanssiparia, 11 pariluisteluparia sekä 7 muodostelmaluistelujoukkuetta. Kaiken kaikkiaan urheilijoita saapuu kauden aloitukseen 26 maasta.

Naisten kilpailuun ovat ilmoittautuneet suomalaistähtien, Viveca Lindforsin ja Emmi Peltosen ohella, mm. kahdensadan pisteen rajaa kolkutellut japanilainen Rika Hongo, Venäjän kärkikaartiin kuuluva Maria Sotskova ja muutaman vuoden takainen maailmanmestari Elizaveta Tukhtamysheva. Suomen Valtter Virtanen ja Roman Galay saavat vastaansa mm. Venäjän Dimitri Alievin, EM-kisojen hopeamitalistin ja maanmiehensä Mikhail Kolyadan, EM-pronssimitalistin. Pariluistelun huippua edustaa tämän kevään MM-kakkonen, kaksinkertainen Euroopan mestari Evgenia Tarasova-Vladimir Morozov Venäjältä. Jäätanssin nimilistalta löytyvät suomalaisparien Juulia Turkkila-Matthias Versluis ja Cecilia Törn-Jussiville Partanen lisäksi mm. EM-pronssimitalistit Alexandra Stepanova ja Ivan Bukin.

Ainutlaatuiseksi Finlandia Trophyn tekee tapahtumana se, että perinteisten taitoluistelulajien lisäksi Espoossa nähdään muodostelmaluistelua, tosin ainakin vielä tänä vuonna vain lyhytohjelmakilpailuna. Muodostelmaluistelussa nähdään Suomi-Venäjä -maaottelu, sillä Suomen neljä joukkuetta kohtaavat Venäjän kolme kovaa – joukossa myös kaksinkertainen lajin maailmanmestari Team Paradise. Suomalaisista ovat mukana hallitseva maailmanmestari Marigold IceUnity sekä moninkertaiset MM-mitalistit Helsinki Rockettes ja Team Unique sekä lisäksi espoolainen Lumineers. Muodostelmajoukkueilla on vielä loppukaudestakin tavoiteltavaa, sillä lajin MM-kilpailut käydään Helsingissä huhtikuussa.

Finlandia Trophysta ovat vuosien saatossa hakeneet vauhtia alkukauteensa useat olympiamitalistit ja maailmanmestarit kuten Yuzuru Hanyu, Tessa Virtue-Scott Moir, Carolina Kostner, Nathan Chen, Megan Duhamel-Eric Radford ja monet muut. Edullinen ajankohta ennen Grand Prix -sarjan alkua ja ISU Challenger-sarjan status takaavat kilpailulle vuosittain kovan tason. Urheilijat kerryttävät Finlandia Trophysta ja yhdeksästä muusta Challenger-sarjan kilpailusta kustakin world standing pisteitä.

Finlandia Trophy Espoo käydään 5.7. lokakuuta, jonka jälkeen Suomessa järjestettävien kansainvälisten kilpailujen putki jatkuu Helsinki  Grand Prix -kilpailulla 2.4. marraskuuta. Muodostelmaluistelun MM-kilpailut järjestetään Helsingissä puolestaan 12.13. huhtikuuta 2019.

Finlandia Trophyn aikataulu
http://www.finlandiatrophy.com/fi/aikataulu/

Luistelijat


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023