Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Muodostelmaluistelijat kilpailevat SM-mitaleista ja MM-paikoista Espoossa

Espoon Metro Areenan valtaa viikonloppuna lähes 600 muodostelmaluistelijaa, kun SM-mitaleista kamppaillaan SM-senioreissa, -junioreissa ja -noviiseissa. SM-kilpailut ovat paineiset varsinkin seniorisarjassa, sillä tarjolla on kahdelle joukkueelle MM-edustuspaikat.

Sunnuntaina kruunattava Suomen mestari valitaan suoraan toiseksi MM-edustajaksi Lake Placidiin huhtikuussa. Toisen paikan lunastaa itselleen kauden kilpailuissa korkeimman keskiarvon saavuttanut joukkue. Keskiarvo lasketaan SM-kilpailun ja lisäksi kahden kauden parhaan kilpailun kokonaispisteistä.

Team Unique esiintynyt varmana läpi kauden

HSK:n Team Uniquen kilpailukausi on ollut toistaiseksi varmasti yksi sen uran parhaista, jollei paras. Joukkue on esittänyt vahvoja otteita läpi kauden ja on ennen SM-viikonloppua kotimaisessa pistevertailussa ykkösenä. Valmentajakohun keskellä valmentautunut joukkue voitti historiallisesti ISU:n tälle kaudelle lanseeraaman muodostelmaluistelun Challenger-sarjan. Joukkue napsi voiton Milanon osakilpailusta ja sijoittui toiseksi Göteborgissa heti hallitsevan maailmanmestarin Venäjän Paradisen jälkeen. Kansainvälisessä Hevelius Cupissa Gdanskissa suomalaiset toivat niin ikään voittopokaalin mukanaan. MM-edustajana joukkue oli viimeksi Tukholmassa vuonna 2018 sijoittuen tuolloin neljänneksi. Edellinen MM-mitali, kultainen, ripustettiin joukkueen luistelijoiden kaulaan vuonna 2013.

Marigold IceUnity pistetilastossa toisena

Marigold IceUnity (HL) on kotimaisessa pistevertailussa tällä hetkellä toisena.Viime vuoden MM-hopeamitalistille alkukausi ei ole ollut paras mahdollinen, vaikka se sijoittui Challenger-sarjan kokonaispisteissä toiseksi heti Team Uniquen jälkeen. Challenger-sarjan mittelöissä joukkue ylsi palkinnoille kummassakin osakilpailussa, mutta joutui tunnustamaan suomalaiset kilpakumppaninsa paremmikseen. Myös kotimaan kahdessa SM-valinnassa se on jäänyt himmeämmille mitaleille. Voittoon joukkue luisteli kuitenkin kansainvälisessä Lumière Cupissa Eindhovenissa. Kokeneen Anu Oksasen luotsaama joukkue on voittanut Suomen mestaruuksia urallaan 15 ja maailmanmestaruuksia viisi. Vuodesta 2000 järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa se on ollut mukana lähes joka kerta: vain vuonna 2016 joukkue jäi ilman edustuspaikkaa.

Helsinki Rockettesilla varsin hyvä alkukausi

Hallitseva Suomen mestari ja viime kevään MM-pronssijoukkue Helsinki Rockettes (HTK) on ennen SM-kilpailua kotimaan pistetilastossa kolmantena. Kausi on sujunut kuitenkin varsin positiivisesti, sillä joukkue saavutti voitot historian ensimmäisessä Challenger-sarjan kilpailussa California Cupissa sekä French Cupissa, jossa tuloslistalla taakse jäi muun muassa Venäjän Paradise. Voittoon se luisteli myös toisessa SM-valintakilpailussa. Maailmanmestaruuksia Kaisa Arrateigin valmentamalla joukkueella on kolme.

Seniorijoukkueita on SM-kilpailussa neljä. Espoolainen Lumineers (ESS) on kuronut mukavasti umpeen välimatkaa kolmeen kärkijoukkueeseen. MM-edustus saattaa olla kuitenkin vielä tänä vuonna joukkueelle liian kova tavoite.

Juniorit ja noviisit

Juniorisarjassa MM-valinnat eivät tuo joukkueille SM-kilpailuun ylimääräistä jännitystä, sillä valinnat on tehty jo aiemmin. SM-kultaa puolustaa Kaarinan Dream Edges, hopeaa Team Fintastic ja pronssia Valley Bay Synchro (EsJt). Maaliskuisiin MM-kilpailuihin valittiin Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti Team Mystique (HSK) ja Team Fintastic (HTK). Lupaavaa kautta luisteleva Team Mystique oli viime vuoden SM-kilpailuissa viides.

Noviisisarjassa hallitseva mitalikolmikko on Starlights (HL), Team Dynamique (HSK) ja Diamond Edges (Kaari). Kauden pistetilastoissa kärjessä ennen SM-kilpailua on Finettes (HTK) ennen Team Dynamiqueta ja ChrystalBlades-joukkuetta (TapTL).

________________________________________________________________________

Ylen kanavilla
La Yle Areena klo 18.35 ja TV2 klo 19.
Su Yle Areena klo 15.20 ja 17.00 sekä TV2 klo 19.25.

Kaikki suoritukset nähtävänä suoratoistona Ruutu+-kanavalla ja osoitteessa www.SkatingFinland.fi/live


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023