Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut taloudellisesti plussalle – kisavieraista 97 prosenttia tyytyväisiä tapahtuman tunnelmaan

Suomen Taitoluisteluliiton järjestämät muodostelmaluistelun MM-kilpailut onnistuivat loistavin arvosanoin ja toivat lajiliitolle positiivisen taloudellisen tuloksen. Huhtikuun 12.–13. järjestetyn tapahtuman tulos oli noin 600 000 euroa. Järjestelyjen lisäksi onnistumisia saavutettiin myös urheilullisella puolella; suomalaisjoukkueet voittivat kilpailusta MM-hopeaa ja -pronssia.

Kaksipäiväisen tapahtuman liput myytiin käytännössä loppuun tunnissa. Tapahtumaan myytiin 14 000 paikkaa eli 7000 All Event -lippua.

Kävijöistä 12 prosenttia saapui ulkomailta. Eniten ulkomaisia katsojia saapui Venäjältä, Kanadasta, Yhdysvalloista ja Hollannista. Paikalle saapuneet kisavieraat jättivät Helsinkiin noin 3 miljoonaa euroa.

Sponsor Insight Finland Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan kaikista kävijöistä jopa 97 prosenttia oli tyytyväisiä tapahtumaan. Ulkomaalaisista katsojista puolestaan 81 prosenttia kehui tapahtuman tunnelmaa.

Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio iloitsee onnistumisesta.

”Tunnelma oli kirjaimellisesti katossa, kisojen ensi minuuteista lähtien. Yleisö kannusti kaikkien joukkueiden suorituksia ja uskon, että moni joukkue ei ole tällaista tunnelmaa aiemmin kokenut. Lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille, niin kilpailijoille, vapaaehtoisille, yleisölle kuin myös tapahtuman tukijoille. Toivottavasti saamme taas pian MM-kilpailut järjestettäväksemme.”

Helsingin kaupunki oli tapahtuman merkittävin yhteistyökumppani. Kaupunki on jo aiemmin ilmoittanut palkitsevansa muodostelmaluistelun MM-kisojen 300 vapaaehtoista heidän panoksestaan tapahtuman onnistumisessa. Kaupunki kutsuu MM-kilpailun vapaaehtoiset seuraamaan tammikuussa järjestettävää Suomen Urheilugaalaa omaan Helsinki-katsomoon Hartwall Areenaan.

”Muodostelmaluistelun MM-kisat olivat suuri menestys. Tapahtuman järjestelyt onnistuivat loistavasti ja tavoittivat laajan yleisön niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Juuri tällaisia tapahtumia haluamme Helsinkiin. Vapaaehtoisten rooli tapahtumien onnistumisessa on aivan keskeinen”, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar.

Suomen Taitoluisteluliitto jatkoi MM-tapahtumalla menestyksekästä historiaansa kisaisäntänä. Kymmenen viime vuoden aikana liitto on järjestänyt muodostelmaluistelun senioritason MM-kilpailut kahdesti vuosina 2011 ja 2019, taitoluistelun puolella EM-kilpailut vuonna 2009 ja MM-kilpailut 2017 ja lisäksi Grand Prix-kilpailun syksyllä 2018.


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023