Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Taitoluisteluseuroille myönnettiin koronatukea

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 9 412 049 euroa korona-avustuksina. Avustuksilla tuetaan koronaviruspandemian vaikutuksista taloudellisesti kärsineitä liikunta- ja urheiluseuroja, kilpasarjoja ja lajiliittoja sekä liikunnan koulutuskeskuksia. Tukien saajien joukossa oli myös 36 taitoluisteluseuraa, joille myönnettiin tukea lähes 280 000 euroa.

Liikunta- ja urheiluseuroille myönnettiin 3 904 000 euroa 577 hakijalle. Avustusta saa käyttää 1.3.–31.5.2020 syntyneisiin toteutuneisiin kustannuksiin, kuten toimitilojen vuokriin sekä henkilöstökuluihin.

Kansallisten pääsarjojen organisoinnista vastaaville liigoille ja lajiliitoille myönnettiin yhteensä 2 383 280 euroa 12 hakijalle. Lajiliittojen tulee jakaa avustus edelleen täysimääräisesti liiga-, divisioona- ja pääsarjaseuroilleen. Avustusta myönnettiin urheilijoiden palkkoihin.

Paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen vaihtoehtoisiin tapoihin järjestää toimintaa ja palveluita koronapandemian aikana myönnettiin aluehallintovirastoille edelleen jaettavaksi yhteensä 1 653 769 euroa. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 316. Tukea myönnettiin 274 seuralle. Tukea haettiin erityisesti erilaisten digitaalisten verkkoalustojen, koulutusympäristöjen ja harjoitepankkien kehittämiseen ja hyödyntämiseen, valmentajien ja ohjaajien palkkakustannuksiin sekä laitehankintoihin.

Valtakunnallisille liikunnan koulutuskeskuksille myönnettiin 1 471 000 euroa. Myönnetyillä avustuksilla turvataan liikunnan koulutuskeskusten toimintaedellytyksiä ja varmistetaan toiminnan jatkuminen mahdollisimman joustavasti poikkeustilanteen päätyttyä.

Lähde https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/urheilulle-9-4-miljoonaa-euroa-korona-avustuksina

Tukea saaneet taitoluisteluseurat

Helsingin Luistelijat ry
Helsingin Taitoluisteluklubi ry
Koovee ry
Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry
Espoon Taitoluisteluklubi ry
Espoon Jäätaiturit ry
Joensuun Kataja ry
Salon Palloilijat ry
Kuopion Luisteluseura ry
Jyväskylän Taitoluisteluseura ry
Etelä-Vantaan Taitoluistelijat ry
Kaarinan Taitoluistelijat ry
Lahden Taitoluistelijat ry
Oulun Luistelukerho ry
VG-62 ry
Seinäjoen Taitoluistelijat ry
Hämeenlinnan Taitoluistelijat ry
Järvenpään Taitoluistelijat ry
Kauniaisten taitoluisteluklubi ry
Kuopion taitoluistelijat ry
Keravan Luistinseura ry
Porin Taitoluistelu ry
Savonlinnan Taitoluistelijat ry
Turun Riennon Taitoluistelu ry
Uplakers ry
Mikkelin Luistelijat ry
Nurmijärven Taitoluistelijat ry
Porvoon Taitoluistelijat ry
Riihimäen Taitoluistelijat ry
Keski-Uudenmaan Muodostelmaluistelijat ry
Keupa Hockey Team ry
Rauman Taitoluistelijat ry
Kouvolan Taitoluistelu ry
Heinolan Taitoluistelijat ry
Iisalmen taitoluistelijat ry
Haminan Taitoluistelijat ry  
yht. 278 500 euroa

Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023