Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Taitoluistelun SM-kilpailut Vantaalla 14.–15.12.2019

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna 14-15.12.2019 Trio Areenalla Vantaan Tikkurilassa. Mestaruuksien lisäksi Suomen ykkösluistelijat tavoittelevat paikkoja tammikuussa 2020 Grazissa pidettäviin EM-kilpailuihin, joihin Suomi on lunastanut peräti kolme paikkaa naisten sarjaan. Miesten sarjaan ja jäätanssiin paikkoja on jaossa yksi kumpaankin. Pariluisteluun Suomella ei ole ehdokkaita.

Etukäteisasetelmat seniorinaisten SM-kilpailuun ovat poikkeuksellisen jännittävät. Hallitseva EM-pronssimitalisti ja Suomen mestari Viveca Lindfors ei ole kyennyt kilpailemaan kuluvalla kaudella selkäongelmien vuoksi ja joutuu jättämään myös SM-kilpailun väliin. Haasteita alkukaudella on ollut myös Emmi Peltosella, kaksinkertaisella Suomen mestarilla vuosilta 2017 ja 2018. Jalkavaivat viivästyttivät kauden aloitusta ja alla ovat vain marraskuussa käydyt Volvo Open Cup Latviassa ja Venäjän GP-osakilpailu. Sen sijaan viime vuoden SM-pronssimitalisti Jenni Saarinen on esittänyt alkukaudella vahvoja otteita ja parantanut ennätystään huimasti. Hän pitää hallussaan naisten tämän kauden kärkitulosta 181,20, jonka hän saavutti kansainvälisessä Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa lokakuussa. Paikkaa podiumilta tavoittelee useampi luistelija, kuten esimerkiksi Sofia Sula, Linnea Ceder ja Vera Stolt, jotka ovat kauden pistevertailussa Saarisen ja Peltosen jälkeen sijoilla 3-5.

Neljän seniorimiehen joukossa ennakkosuosikkina kisaan lähtee hallitseva Suomen mestari Roman Galay. Pietarin ja Vantaan Myyrmäen välillä sukkuloivan Galayn kansainvälinen piste-ennätys on syyskuulta Italian Lombardia Trophysta 203,52. Viisinkertainen Suomen mestari ja moninkertainen arvokilpailuedustaja Valtter Virtanen on vahvin Galayn haastaja. Seniorisarjaan tällä kaudella nousseilta 18-vuotiailta Lauri Lankilalta ja Mikla Rasialta tullaan näkemään keskinäinen kamppailu mitalisijasta.

Jäätanssissa tullaan näkemään uudet mestarit, kun hallitseva mestaripari Juulia Turkkila–Matthias Versluis eivät osallistu kilpailuun. Turkkila on kärsinyt koko syksyn niskavammasta ja vaikka toipuminen on jo loppusuoralla, osallistuminen SM-kilpailuun on liian varhaista. Ensimmäistä yhteistä kautta luistelevien Yuka Oriharan ja Juho Pirisen ura on puolestaan edennyt komeettamaisesti. Syyskuussa Nepela Memorialissa tehty ennätys 166,94 on kauden suomalainen kärkitulos. Cecilia Törnin kanssa useita Suomen mestaruuksia ja arvokisaedustuspaikkoja kahmineen Jussiville Partasen rinnalla tullaan näkemään uusi tuttavuus, yksinluistelu- ja valmennustaustalta jäätanssijaksi siirtynyt Arina Klinovitskaya. Pari on harjoitellut vasta puolisen vuotta yhdessä. Ennen SM-viikonloppua heillä on allaan vasta yksi kilpailu.

SM-seniorien lisäksi mestaruudet ratkotaan SM-junioritasolla tyttöjen ja poikien sarjoissa sekä jäätanssissa. Juniorityttöjä on mukana 22 valintakilpailujen kautta paikan lunastanutta lupaavaa luistelijaa. Junioripoikia kisaan osallistuu ilahduttavasti seitsemän ja jäätanssissa junioripareja on mukana kolme. Tyttöjen sarjassa Janna Jyrkisellä on hallussaan kauden parhaat pisteet ja pojissa Matias Lindforsilla. Juniorijäätanssissa ennakkosuosikit ovat Margareta Poutiainen ja Mirko Niskanen.

SM-kilpailujen aikataulu

Lauantai 14.12.2019

 • 10.00–10.55 SM-juniorit pojat, lyhytohjelma
 • 11.10–14.00 SM-juniorit tytöt, lyhytohjelma
 • 14.15–14.45 Avajaiset
 • 15.00–15.25 SM-juniorit, jäätanssi, rytmitanssi
 • 15.25–15.50 SM-seniorit, jäätanssi, rytmitanssi
 • 15.55–16.25 SM-seniorit, miehet, lyhytohjelma
 • 16.45–18.08 SM-seniorit, naiset, lyhytohjelma

Sunnuntai 15.12.2019

 • 10.00–11.02 SM-juniorit, pojat, vapaaohjelma
 • 11.20–14.33 SM-juniorit, tytöt, vapaaohjelma
 • 14.55–15.22 SM-juniorit, jäätanssi, vapaatanssi
 • 15.23–15.52 SM-seniorit, jäätanssi, vapaatanssi
 • 15.55–16.32 SM-seniorit, miehet, vapaaohjelma
 • 16.50–18.35 SM-seniorit, naiset, vapaaohjelma

Kaikkien sarjojen palkintojenjako heti naisten kilpailun päätyttyä

SM-kilpailut yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa järjestää Helsingfors Skridskoklubb, Suomen vanhin yhä toimiva taitoluisteluseura.

Lisätietoja

Näin seuraat kilpailua, mikäli et pääse paikan päälle

Kilpailu näytetään kokonaisuudessaan suorana lauantaina ja sunnuntaina osoitteessa www.skatingfinland.fi ja Ruutu+ -kanavalla. Yle Areenassa näytetään senioreiden kilpailut suoratoistona.

Somesssa

#taitoluistelusm2020 #skatingfinland
IG @skatingfinland @taitoluistelusm2020
FB Suomen Taitoluisteluliitto, Yksinluistelun ja jäätanssin SM 2020


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023