Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksessa urheilijat ja heidän tukihenkilönsä oppivat sekä varmistavat ajantasaisen tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin.

Puhtaasti paras -verkkokoulutus sisältää nyt myös uuden kertausosion, jonka avulla voi kerrata osaamista antidopingasioissa. Kertausosiossa käydään läpi koulutuksen eri osa-alueita. Mikäli osiota ei läpäise ensimmäisellä kerralla, saa suosituksen, mitä osioita kannattaa kerrata ennen osion suorittamista uudelleen. Kertausosion suorittamisesta tulee merkintä diplomiin.

– Koulutuksen avulla voi varmistaa esimerkiksi kisoihin lähtevän joukkueen tietämyksen antidopingasioista. Verkkokoulutuksen avulla pystytään vahvistamaan myös urheiluseurojen ja muiden keskeisten urheilutoimijoiden osaamista antidopingasioissa. Verkkokoulutus tukee ja täydentää perinteisiä koulutustapoja, SUEKin koulutuspäällikkö Piia Pöyhönen sanoo.

Verkkokoulutus suositellaan tehtäväksi vähintään kahden vuoden välein. Kertausosion avulla voi kerrata antidopingasioita säännöllisesti tällä välin. Uuden antidopingsäännöstön tullessa voimaan 2021 kaikkien tulee tehdä uusi päivitetty koulutus kokonaisuudessaan.

Suomen Taitoluisteluliitto suosittelee jokaista kilpailevaa urheilijaa tekemään koulutuksen verkossa.

Tee verkkokoulutus


Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023
Elokuun Sähkäri on ilmestynyt 4.8.2023