Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Muodostelmaluistelijoiden Excellence Camp Vierumäellä

Suomen Taitoluisteluliitto jatkoi muodostelmaluistelijoille ja -valmentajille tarkoitettua ”Excellence Camp” -leiritystoimintaa Vierumäellä. Huhtikuun viimeisenä viikonlopppuna pidetty leiri järjestettiin jo kolmantena vuotena peräkkäin.

Excellence Camp -toiminnan tavoitteita ovat muun muassa luistelijoiden ja valmentajien osaamisen lisääminen sekä suomalaisen muodostelmaluistelun korkean tason varmistaminen myös Olympiadilla 2018-2022.

Noviisileirillä oli mukana valmentajia ja luistelijoita 14 eri SM-noviisijoukkueesta. Kouluttajana toimi venäläisten Sunrise 1 ja Sunrise 2 -joukkueiden valmentaja Natalya Govenko. Pietarissa valmentava Govenko on kuulunut myös kolminkertaisen maailmanmestarin, Paradisen, valmennustiimiin 12 vuoden ajan. Noviisileirin jälkeen pidetyllä juniorileirillä oli mukana 11 SM-juniorijoukkueen luistelijoita ja valmentajia. Kouluttajana toimi Uliana Chirkova Venäjältä. Chirkova toimii muun muassa ISU:n muodostelmaluistelun teknisen komitean jäsenenä. Molemmilla leireillä oli jääharjoittelun lisäksi luentoja ja oheisharjoittelua.

 


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023