Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Koronavirus: muutoksia yli 20-vuotiaiden harrastamiseen joukkue- ja kontaktilajeissa

Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 20.11. uusista rajoituksista ja suosituksista alueelle epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Urheilussa rajoitukset koskevat yli 20-vuotiaiden harrastus- ja kilpailutoimintaa joukkue- ja kontaktilajeissa, joihin myös esimerkiksi muodostelmaluistelu luokitellaan. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. 

Aikuisten harrastustoiminta lajissamme 

Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa, kuten jäähalleissa, tapahtuva yli 20-vuotiaiden muodostelmaluistelun ja jäätanssin harrastus- ja kilpailutoiminta keskeytetään pääkaupunkialueen seuroissa maanantaista 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi.  

Mikäli esimerkiksi kansallisen tason seniori-, aikuis- tai masters-sarjan muodostelmaluistelujoukkueessa on alle 20-vuotiaita harrastajia, voi heidän harrastuksensa jatkua seuran harkinnan mukaan,  turvallisuusnäkökohdat huomioiden. 

Taitoluisteluliitto kannustaa seuroja yhdessä valmentajiensa kanssa löytämään ratkaisuja itsenäiseen harjoitteluun ja muun muassa etävalmennuksen keinojen käyttämiseen. 

Määräykset koskevat Helsinkiä, Espoota, Kauniaista ja Vantaata. Muiden Uudenmaan kuntien ja kaupunkien kohdalla kysymyksessä on suositus. 

Tilaisuudet/kilpailut 

Sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien, kuten esimerkiksi kilpailuiden ja näytösten, enimmäishenkilömäärä tulisi rajoittaa pääkaupunkiseudulla 20 henkeen. 

Koronakoordinaatioryhmä kehottaa edelleen 13.11.2020 linjauksensa mukaisesti noudattamaan harkintaa ja pidättyväisyyttä yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja suosittelee, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestetä lainkaan.  

Suomen Taitoluisteluliitto edellyttää kaikilta asianosaisilta suhtautumista tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudellaEtupainotteisilla linjauksilla reagoidaan epidemian leviämisen uhkaan.  

Lisätietoja https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/paakaupunkiseudun-koronakoordinaatioryhma/ 

https://www.olympiakomitea.fi/2020/11/20/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023