Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Pojat jäällä -kiertue starttaa lokakuussa

Suomen Taitoluisteluliitto tarjoaa seurojensa luistelukoulujen tueksi pojille tarkoitetun Pojat jäällä -kiertueen, joka vierailee syksyn ja kevään aikana useissa seuroissa ympäri Suomen. Tarkoituksena on tuoda taitoluistelua tutuksi pojille ja saada heitä lisää lajin pariin.

Seuran luistelukoulutunnilla vierailee tapahtumapäivänä lajin miesvalmentaja ja keulakuva, joka on joko entinen tai nykyinen arvokisataustainen edustusluistelija. Päivään osallistujien on mahdollista kokeilla maksutta myös mustia taitoluistimia, vaikka hokkareillakin pystyy osallistumaan vallan mainiosti. Mahdollisuuksien mukaan seura voi järjestää jäätunnin lisäksi osallistujille oheisharjoittelua.

Kiertueen valmentajat

Ari-Pekka Nurmenkari
Taitoluistelun moninkertainen Suomen mestari ja olympiaedustaja valmentaa nykyisin useassa seurassa luistelijoita kaikissa jäälajeissa taitoluistelusta jääkiekkoon.

Ossi Kanervo
Pitkän uran sekä yksinluistelijana että jäätanssijana tehnyt Ossi Kanervo valmentaa jäätanssijoita Helsingin Luistelijoissa.

Bela Papp
Kanadassa pitkään asunut ja valmentanut Bela Papp palasi hiljattain kotimaahan ja valmentaa Laukaassa Peurunka Skating Academyssa.

Jussiville Partanen 
Jussiville Partanen kilpailee edelleen jäätanssissa parinaan Arina Klinovitskaya. Hänet muistetaan myös Cecilia Törnin parina.

Taitoluistelusta harrastuksena

Luistelu on jokaisen suomalaisen perustaito, joka kehittää muun muassa koordinaatiota, voimaa ja tasapainoa. Luistelukoulussa aloitellaan alkeista: opetellaan liukumaan, kaatumaan ja jarruttamaan.

Taitoluistelun harrastajat oppivat usein musikaalisiksi, ilmaisukykyisiksi ja hyviksi keskittyjiksi. Monista lajissa opituista taidoista on hyötyä paitsi urheiluharrastuksessa, myös opinnoissa ja myöhemmin työelämässä.

Laji sopii mainiosti harrastukseksi niin pojille kuin tytöille. Luistelemisesta innostuneet pojat nauttivat usein terän varassa temppuilemisesta kovasta vauhdista ja itsensä haastamisesta. Temppujen ja vauhdin ohella, yksi monipuolisen lajin hienouksista on mahdollisuus ilmaista itseään musiikin tahdissa.

Toivomme kaikki pojat mukaan kokeilemaan!

Päivitetty kiertueaikataulu löytyy täältä https://www.stll.fi/tule-mukaan/pojat/pojat-jaalla-kiertue/


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023