Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Koronarajoitukset jatkuvat pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että voimassa olevissa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi huolimatta siitä, että pitkäaikaisten harrastustoiminnan sulkemisten negatiiviset vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvointiin on tunnistettu. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja epidemiatilanteen muuttuessa myös rajoituksia ja suosituksia arvioidaan uudelleen.  

Koronakoordinaatioryhmän 26.11.2020 linjaamat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 31.1.2021 saakka. Luistelupassin omaavista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuu lähes puolet kaikista Suomen luistelijoista.  

Tiedotustilaisuudessa esiintynyt Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori ilmaisi huolensa lasten liikunnan puolesta. ”Lapset kantavat rajoituksista nyt kovaa kuormaa. Päädyimme kuitenkin siihen, että harrastustoimintaa ei juuri nyt avata.” 

Päätökseen vaikutti erityisesti hallitukselta tullut tieto siitä, että se aikoo käsitellä ensi viikolla toimenpiteitä muuntoviruksen leviämisen estämiseksi. 

”Kaikkien apua tarvitaan edelleen viruksen ja ennen kaikkea huolestuttavan viruksen muunnoksen torjumisessa”, Vapaavuori totesi. 

Suomen Taitoluisteluliitto, yhtenä rintamana muiden lajiliittojen ja Olympiakomitean kanssa, ilmaisee suuren huolensa lasten ja nuorten harrastustoiminnan keskeytymisestä, mutta kannustaa jäsenistöään tilanteesta huolimatta jaksamiseen yhteisen huolen äärellä. 

Suomen Taitoluisteluliitto julkaisi 14. tammikuuta päivitetyn kilpailukalenterin varapäivineen. Tarkoitus on, että mahdollisimman moni pääsisi kevään aikana kilpailemaan sarjansa finaalissa. 


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023