Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Suomeen GP-osakilpailu 2.-4.11.2018

Suomen Taitoluisteluliitto on saanut järjestettäväkseen taitoluistelun GP-osakilpailun. Suomelle avautui mahdollisuus, kun Kiina, yksi kuudesta osakilpailujärjestäjästä perui kauden 2018-19 kilpailun isännöimisen.

Osakilpailu järjestetään 2.-4. marraskuuta Helsingin jäähallissa. Kilpailu tuo mukanaan Helsinkiin n. 60 maailman kovinta taitoluistelun nimeä naisten ja miesten yksinluistelussa, jäätanssissa ja pariluistelussa. Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) päätti asiasta keskiviikkoiltana Torontossa pitämässään kokouksessa. Kyseessä on taitoluistelun historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä aikuisten sarjan GP-osakilpailu.

ISU on nimennyt Helsingin osakilpailuun mm. PyeongChangin olympialaisten yksinluistelun kultamitalistit Yuzuru Hanyun sekä Alina Zagitovan. Suomalaisista mukaan on nimetty jäätanssipari Cecilia Törn ja Jussiville Partanen.

-Suomen Taitoluisteluliitto on vuosien varrella ilmaissut halukkuutensa järjestää GP-osakilpailu, mikäli joku maista syystä tai toisesta ei kilpailua pystyisi järjestämään. Kun viikko sitten saimme kyselyn, olisimmeko valmiit järjestämään kilpailun neljän kuukauden varoitusajalla, päätimme tarttua tähän ainutlaatuiseen mahdollisuuteen, Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio kertoo.

Suomen Taitoluisteluliitto on alkavalla kaudella kiireinen isojen kisojen järjestäjä. Ennen GP-kilpailua, 5.-7. lokakuuta, järjestetään Metro Areenassa kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo-kilpailu ja keväällä 12.-13. huhtikuuta Helsingin jäähallissa muodostelmaluistelun MM-kilpailut, missä Suomella on puolustettavanaan maailmanmestaruus.

Taitoluisteluliitto on kokenut ja innovatiivinen isojen kisojen järjestäjä, jonka lisäksi taitoluistelun suosio Suomessa näkyy lähes täysinä katsomoina, kuten vuoden takaisissa MM-kilpailuissa voitiin todeta. Nämä syyt saavat huippuluistelijat palaamaan esim. vuotuiseen Finlandia Trophyyn kausi toisensa jälkeen. GP-kilpailun myötä liitolla on jälleen mahdollisuus osoittaa kuuluvansa lajin kisajärjestäjien eliittiin.

-Näin monen tämän tasoisen kilpailujen järjestäminen yhden kauden aikana on havinaislaatuinen tilaisuus mille tahansa lajille ja sen yhteistyökumppaneille, Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo iloitsee.

Tapahtuman lipunmyynti alkaa elokuun alussa.

Taitoluistelun GP-osakilpailut ja finaali, aikataulu:

19.-21.10. Everett, Yhdysvallat
26.-28.10. Laval, Kanada
2.-4.11. Helsinki, Suomi
9.-11.11. Hiroshima, Japani
16.-18.11. Moskova, Venäjä
23.-25.11. Grenoble, Ranska
6.-9.12. Vancouver, Kanada – GP-finaali

 


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023