Yksityinen: Tiedotteet seuralle

Kevätliittokokous ja seuraseminaari 27.4.2019

Suomen Taitoluisteluliiton sääntömääräinen kevätliittokokous järjestettiin lauantaina 27. huhtikuuta hotelli Clarionissa.

Lajiliiton puheenjohtaja Laura Raitio avasi kokouksen. Liittohallitus toi liittokokoukselle hyväksyttäväksi päivitetyt toimintasäännöt. Näkyvimpänä uudistuksena ehdotettiin yleisiä kurinpitosääntöjä ja ulkopuolisen kurinpitolautakunnan perustamista. Kevätkokous hyväksyi liittohallituksen ehdotuksen, jossa seuraavaksi vuodeksi kurinpitolautakuntaan valittiin Mika Poutala, Mika Kulmala, Sirpa Poitsalo, Laura Nyman ja Marja Naulapää-Sipilä (pj). Lisäksi esiteltiin eettinen säännöstö, joka noudattaa pääosin Kansainvälisen luisteluliiton eettistä ohjeistoa.

Liittokokouksessa toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo esitteli Suomen Taitoluisteluliiton vuoden 2018 toimintakertomuksen. Monipuolisen vuoden näkyvimpänä huippu-urheilullisina hetkinä nousivat esille erityisesti muodostelmaluistelun MM-kisojen, Finlandia Trophy Espoon ja Helsinki Grand Prix -kilpailun järjestäminen. Edellä mainittujen lisäksi myös Pohjoismaisten mestaruuskilpailujen (Nordics 2018) järjestelyvastuu oli Suomella. Kisat toteutettiin yhteistyössä Rovaniemen Taitoluistelijoiden kanssa. Yleisesti vuoden 2018 toimintasuunnitelma toteutui suurelta osin.

Liiton puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja esittelivät lopuksi tilinpäätöksen. Johtuen tuloksellisesti onnistuneesta GP-kilpailusta, liiton tulos oli 882 874,27 euroa ylijäämäinen. Liittohallitus tarkentaa varojen sijoituskohteen myöhemmin. Liittokokous myönsi liittohallitukselle ja muille tilivelvollisille vastuuvapauden.

Aamupäivän seuraseminaarissa kuultiin huippupikaluistelija Mika Poutalan omakohtainen kasvutarina ja ajatuksia aiheesta Mitä menestyminen vaatii. Toisessa puheenvuorossa Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen haastoi seuroja ottamaan rohkeasti vammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat lapset mukaan urheiluseuratoimintaan.

Päivä päättyy gaalaillalliseen, jonka aikana palkitaan kauden menestyjät. Juhlaan on kutsuttu myös vapaaehtoiset, jotka ovat yhdessä Taitoluisteluliiton kanssa olleet järjestämässä Finlandia Trophy Espoo- ja Helsinki GP-kilpailuja ja muodostelmaluistelun MM-kilpailua.


Suomen Taitoluisteluliitto on nyt Suomen Kaunoluisteluliitto 1.4.2024
Elokuun Sähkäri nro 2 31.8.2023