Uutiset

Bavarian Open käyntiin Obertsdorfissa

Yksi osanottajamäärältään Euroopan suurimmista kevään taitoluistelukilpailuista, Bavarian Open, luistellaan tällä viikolla Saksan Oberstdorfissa. Kilpailu käynnistyi tiistaina juniori- ja noviisityttöjen lyhytohjelmakilpailuilla. Suomen junioritytöistä päivän parhaimmasta suomalaistuloksesta vastasi Iida Karhunen.

13-vuotias juniorityttöjen SM-pronssimitalisti teki virheettömän lyhytohjelman ja keräsi siitä 58,19 pistettä, joilla hän johtaa juniorityttöjen ensimmäistä kilpailuryhmää. Samassa ryhmässä luistellut Karhusen seurakaveri Janna Jyrkinen Lappeenrannasta on viidentenä pistein 48,56 ja espoolainen Kiia Kurkinen sijalla 9, 38,95.

Toisessa juniorityttöjen ryhmässä Mai Helske on kahdeksantena pistein 40,99 ja Sirkku Koskenvaara sijalla 9, 40,57.

Noviisitytöissä suomalaisista parhaiten sijoittui 13-vuotias Petra Lahti, joka keräsi ehjästä lyhytohjelmastaan 47,81 pistettä ja johtaa tyttöjen toista kilpailuryhmää. Amanda Eskelin on toisessa ryhmässä kahdeksantena, 37,14, ja Lotta Artimo kymmenentenä, 36,40. Kaikki tytöt valmentautuvat Espoon Jäätaitureissa.

Viikon mittaan Bavarian Openin seniorisarjoissa nähdään taitoluistelun maajoukkuelaisista Valtter Virtanen, Olivia Lisko ja Linnea Ceder.

Tulokset


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024