Uutiset

Yksin- ja pariluistelun sekä jäätanssin 2. SM-valintakilpailun tulokset

Yksin- ja pariluistelun sekä jäätanssin toinen SM-valintakilpailu käytiin tänä viikonloppuna Lahden Isku Areenalla. Sunnuntaina luisteltiin vapaaohjelmat sekä -tanssit.

Emmi Peltonen voittoon naisten kilpailussa

Emmi Peltonen nappasi SM-seniorinaisten kilpailun voiton 156,26 pisteellä. Lyhytohjelman jälkeen toisena ollut Peltonen joutui helpottamaan vapaaohjelmansa hyppyjä, mutta onnistui silti luistelemaan laadukkaan ja kauniin kokonaisuuden. Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustavan luistelijan komponenttipisteet, eli luistelutaitoa sekä esiintymistä ja tulkintaa mittaavat pisteet, nousivat vapaaohjelmassa yli 10 pistettä korkeammiksi kuin kilpasisarilla.  

-Tämä on yksi parhaista vapaaohjelmista, mitä minulla on ikinä ollut. Ohjelman koreografian luisteleminen tuntuu ihanalta ja on hienoa, että se näkyy myös liikkeissäni ja tuomarit arvostavat sitä. Teknisesti yli puolet ohjelman asioista jäi tänään tekemättä, joten siihen nähden kokonaispisteet ovat ihan hyvät. Treeneissä elementitkin ovat menneet ihan hyvin, mutta kisarutiinia vielä puuttuu. Tiistaina lähdenkin Puolaan kilpailemaan ja seuraavalla viikolla vuorossa on Andorra, Peltonen kertoi.

Espoon Jäätaitureiden luistelijat valloitti sijat kaksi ja kolme Olivia Liskon noustua kilpailun neljänneltä sijalta toiseksi pistein 146,18 ja Laura Karhusen pidettyä kolmannen sijansa 145,86 pisteellä.

Janna Jyrkinen uuteen ennätykseen juniorityttöjen kilpailussa

Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen onnistui vaikeassa vapaaohjelmassaan erinomaisesti ja pisteet 162,00 veivät 14-vuotiaan luistelijan SM-juniorityttöjen kilpailun ylivoimaiseen voittoon. Hyppytaiturina tunnettu Jyrkinen lunasti tänäänkin kovat odotukset. Kolmoishypyistä jäällä nähtiin flippi, lutz-tulppi-yhdistelmä, lutz, ritti-euler-salchow-yhdistelmä sekä ritti. Lisäksi kaksoisaxel ja kaksoisaxel-kaksoistulppi-yhdistelmä täydensivät hyppykavalkadin. Myös Jyrkisen kaikki piruetit ja askelsarja arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle.

-Hyvä fiilis jäi, vaikka tiedän, että pystyn vieläkin parempaan. Sain vappiksessa tehtyä kaiken, mitä halusin, mutta muutama hyppy jäi vähän vajaaksi. Saavutin myös tavoitteeni, joka oli 160 pisteen rikkominen. Seuraavaksi haluan ylittää 170 pisteen rajapyykin, määrätietoinen Jyrkinen kertoi.  

Toiseksi kilpailussa luisteli Jyrkisen seurakaveri Iida Karhunen 147,36 pisteellä ja kolmanneksi sijoittui Tapparan Taitoluistelun Rosa Reponen 144,73 pisteellä.

Tamperelaiset miesten ja junioripoikien ykkösinä

Kooveen Lauri Lankila kiilasi toiselta sijalta SM-seniorimiesten kilpailun voittoon pistein 148,75.

-Vapaaohjelma sujui selvästi paremmin kuin lyhkäri ja tavoitteena olikin luistella ehjä kokonaisuus. Nyt alkaa valmistautuminen joulukuun SM-kilpailuihin, joista tavoitteena olisi saada ainakin mitali, Lankila pohti.

Toiseksi sijoittui lyhytohjelmien jälkeen kilpailua johtanut Helsingin Taitoluisteluakatemian Jan Ollikainen 148,70 pisteellä ja kolmannelle sijalle luisteli Salon Palloilijoiden Nuutti Järvinen pistein 121,11.

SM-junioripoikien kilpailun voiton nappasi Tapparan Taitoluistelun Jari Krestyannikov 139,99 pisteellä. Toiseksi sijoittui Porin Taitoluistelun Arttu Juusola pistein 129,68 ja kolmanneksi luisteli Keravan Luistinseuran Matias Heinonen 109,70 pisteellä.

SM-noviisipoikien kilpailun ainoa osallistuja, Helsingin Taitoluisteluklubin Anton Erkama saavutti lyhyt- ja vapaaohjelmastaan yhteispisteet 92,32.

Pariluistelijat Väänänen ja Akulov paransivat piste-ennätystään

Vasta viime kesänä yhteistyönsä aloittaneet pariluistelijat Milania Väänänen ja Mikhail Akulov paransivat piste-ennätystään lähes kuudella pisteellä ja saivat lyhyt- ja vapaaohjelmistaan yhteispisteet 126,18. Venäjän Permissä harjoittelevat Väänänen ja Akulov edustavat Porvoon Taitoluistelijoita.

Pari on aloittanut yhteisen uransa vahvasti ja saavutti jo ensimmäisissä yhteisissä kilpailuissaan Finlandia Trophy Espossa EM-kilpailuihin vaadittavat vapaaohjelman teknisten pisteiden rajat.

Jäätanssijat kilpailivat vapaatansseilla

Jäätanssin SM-junioreiden kilpailuun ainoana parina osallistuneet Hilda Taylor ja Urho Reina saivat rytmi- ja vapaatanssistaan yhteispisteet 84,23. Myös SM-noviisien kilpailuun osallistui vain yksi pari. Enna Kesti ja Oskari Liedenpohja saavuttivat pisteet 53,48. Molemmat parit edustavat Helsingin Luistelijoita.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/YLSMJUNSEN2vk/index.htm

Kuvassa: Juniorityttöjen sarjan voittaja Janna Jyrkinen


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024