Uutiset

Marigold IceUnitylle hopeaa ja Helsinki Rockettesille pronssia

Marigold IceUnity onnistui vapaaohjelmassaan ja nousi hopealle muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Kanadassa lauantaina. Kisaa lyhytohjelmien jälkeen johtaneen Helsinki Rockettesin suoritukseen osui kaksi kaatumista, jotka veivät sen kokonaistuloksissa pronssille. Maailmanmestariksi nousi kotikisoissaan Kanadan Les Suprêmes.

Marigold IceUnity päätyi teknisten tasojen pudottua lyhytohjelmallaan neljänneksi, mutta MM-jäällä onnistunut vapaaohjelma From Darkness To Light toi sille ennätykselliset 151,24 pistettä. Kokonaistulos 228,72 takasi joukkueelle mitalin, joka kirkastui lopulta hopeaksi.

Valmentaja Anu Oksanen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa kokonaissuoritukseen.

– Oli ihan mieletön fiilis jo ohjelman loppuvaiheessa. Joukkueen meno näytti todella vahvalta. Se lähti taistelemaan tähän päivään. Näki selvästi, että luistelijat nauttivat luistelustaan ja olivat vahvasti sisällä tulkinnassaan.

Vetoon osui kuitenkin yhden pisteen vähennys. Oksanen totesi sen johtuneen yhdestä otteen lipeämisestä, joka kuitenkin tuli siirtymään ja korjattiin nopeasti. 

Kapteeni Tessa Tamminen iloitsi huippusuorituksesta tiukassa paikassa.

– Lähdimme puhtaalta pöydältä ja sovimme, että luistelemme meille. Vain sillä olisi väliä, mitä teemme toisillemme. Tämä oli unohtumaton kokemus ja lähes täydellinen suoritus.

Kilpailua johtaneelle Helsinki Rockettesille vapaaohjelmapäivä oli epäonninen. Voitosta voittoon tällä kaudella kulkenut joukkue aloitti vapaaohjelmansa Digital Twin tarkasti ja vahvasti, mutta otteettomassa askelsarjassa luistelija kaatui, mikä johti toiseenkin kaatumiseen.

Joukkue kokosi rivinsä loppuohjelmaan, mutta virhe elementissä pudotti joukkueen vapaaohjelmakilpailun viidenneksi pistein 143,44. Lyhytohjelmakilpailun voiton ansiosta joukkueen kokonaispisteet 226,20 nostivat sen MM-pronssille.

– Tämä oli nyt tällainen luistelu. Siinä oli paljon hyvää, mutta siinä oli todella paha virhe, joka maksoi meille paljon. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta, vaikka tulos olisikin meille pettymys. Joukkue on täynnä huikeita luistelijoita, valmentaja Kaisa Arrateig totesi.

Valmentaja korosti, ettei kyse ollut hermostuneisuudesta, vaan huonosta tuurista. Luistelijalta valitettavasti jalka lipsahti alta.

– Meiltä meni maailmanmestaruus, mutta onneksi tuli pronssi. Siihen tarvitsee olla tyytyväinen.

Joukkueen kapteenisto myönsi tunnelman olevan pettynyt, sillä joukkue lähti tavoittelemaan MM-kultaa.

– Elisen jälkeen odotukset olivat korkealla. Aina ei kuitenkaan voi tietää, mitä käy, ja nyt kävi pienet epäonnistumiset. Aika tyhjäksi tämä olon jättää, mutta pronssi on kuitenkin mitali ja osoittautuu varmasti arvokkaaksi pettymyksen haihduttua, kapteenit Nona Vihma ja Petra Viitanen totesivat.

He painottivat matkan joukkueen kanssa olleen todella upea. Epäonni Hamiltonissa ei sitä himmennä.

Toiselta sijalta voittoon noussut Les Suprêmes kertoi vapaaohjelmallaan ”White Crow” balettitanssija Rudolf Nurejevin elämästä. Joukkue luisteli kotiyleisön vahvan kannustuksen siivittämänä vapaaohjelmastaan 154,80 pistettä ja otti MM-kullan kokonaispistein 236,31.

MM-Hamilton oli kokonaistuloksiltaan suomalaisille edellisten, kahden vuoden takaisten MM-kotikisojen toisinto. Marigold IceUnity oli silloinkin MM-hopeamitalisti ja Helsinki Rockettes pronssimitalisti.

Tulokset: http://www.isuresults.com/events/fsevent00111057.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024