Uutiset

Juniorisarjassa uudet Suomen mestarit

Taitoluistelu sai viikonvaihteessa Vantaalla uudet juniorimestarit. Tyttöjen kilpailun voitti Nella Pelkonen ja poikien voittoon kiri Jan Ollikainen, kumpikin ensikertalaisia junioreiden SM-jäällä.

Kooveen Nella Pelkonen ei jättänyt sunnuntain vapaaohjelmassa jossitteluille sijaa. 14-vuotias luisteli viisi kolmoishyppyä sisältävän ohjelmansa täysin rikkeittä ja keräsi vielä jokaisesta elementistään tuomaristolta plussaa laadusta.

Pelkonen sai vapaaohjelmastaan lähes 96 pistettä, ja kokonaispisteet nousivat komeiksi, 143,80.

– Tosi hyvältä tuntuu, sillä alkukaudesta vapaaohjelma ei ollut vahvuuteni. Lähdin kyllä SM-kisoihin mitali mielessäni, mutta voittoa en todellakaan osannut odottaa, vielä viime kaudella SM-noviiseissa luistellut Nella kertoi.

Myös himmeimmistä mitaleista käytiin kovatasoinen taistelu. Espoon Jäätaitureiden Olivia Lisko nousi pistein 136,50 SM-hopealle ja Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen otti pronssia pistein 134,45. Sekä 13-vuotias Olivia että vasta 12-vuotias Janna ovat myös SM-junioreiden kauden debytantteja.

Koko mitalikolmikko tähtää seuraavaksi Suomen PM-joukkueeseen.

Tyttöjen tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/YLJTSM2020/CAT020RS.HTM

Junioripojissa koettiin sunnuntaina äärimmäisen jännittävä vapaaohjelmakilpailu. Helsingfors Skridskolubbia edustava Jan Ollikainen nousi lyhytohjelman jälkeiseltä kolmannelta sijalta poikien Suomen mestariksi.

16-vuotias Jan Ollikainen oli ensimmäisestä Suomen mestaruudestaan hyvin hämmentynyt, koska hän nousi kansalliselta tasolta SM-sarjaan vasta kesken syksyn. Sarjaan vaadittavat elementit olivat jääneet loukkaantumisten takia suorittamatta.

­– Aika mahtavalta tuntuu. En uskonut ollenkaan, että taistelisin voitosta Tikkurilassa. Vapaaohjelmassa minulle vain tuli rennot fiilikset heti sen jälkeen, kun olin saanut ohjelman alkupuolella olevan kahden tulpin yhdistelmän onnistumaan, Jan kertoi.

Tuoreen Suomen mestarin seuraava tavoite on päästä mukaan ensi helmikuussa PM-joukkueeseen.

Ollikaisen yhteispisteet olivat 126,22. Kilpailua lyhytohjelman jälkeen johtanut Vihdin Taitoluistelijoiden Makar Suntsev, 16, jäi SM-hopealle vain 0,18 pisteen erolla. Makarin kohtaloksi koituivat luistelijan itsensäkin yllättäneet vaikeudet vapaaohjelman hypyissä.

SM-pronssille luisteli vasta 12-vuotias lajilupaus Matias Lindfors yhteispistein 120,03. Espoon Jäätaitureiden kasvatti joutui viikonvaihteen aikana toteamaan SM-jään liukkauden, hän jäi kauaksi kauden parhaasta tuloksestaan.

Poikien tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/YLJTSM2020/CAT021RS.HTM

Kaikki tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/YLJTSM2020/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024