Uutiset

Iida Karhunen huippuvedossa Budapestissa

Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustava 13-vuotias Iida Karhunen aiheutti jymypaukun keskiviikkona Budapestissa luistelemalla tämän kauden korkeimmat suomalaisten juniorityttöjen lyhytohjelmapisteet 61,44.  Nuorten maajoukkueeseen kuuluvan Karhusen virheetön ja teknisesti vaativa lyhytohjelma riitti kansainvälisessä Santa Claus Cup -kilpailussa kolmanteen sijaan.

Ohjelman eniten pisteitä tuoneet elementit olivat lennokas kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmä sekä kolmoisflippi. Karhusen pistesaalis olisi aikuisten sarjassakin kovaa valuuttaa: tällä kaudella suomalaisnaisista yli 60 pisteen ovat päässeet vain Jenni Saarinen (68,41) ja Emmi Peltonen (64,98).

Nella Pelkonen sijoittui 47 luistelijan lyhytohjelmakilpailussa 48,23 pisteellään sijalle 11. 16-vuotias tamperelainen kaatui ohjelmansa alussa kolmoisflipissä, mutta onnistui kaikissa muissa elementeissä, muun muassa kolmoislutzin ja kaksoistulpin yhdistelmässä.

– Alkulämmittelyssä ja ennen ohjelmaa se (kolmoisflippi) meni hyvin, mutta aina ei voi onnistua. Loppuohjelmasta olen kuitenkin tyytyväinen, ettei tullut muita sen isompia virheitä, Pelkonen sanoi lyhytohjelman jälkeen.

Kaksi vuotta sitten junioreiden Suomen mestariksi luistellut Nella Pelkonen oli tauolla melkein koko viime kauden murtuneen varpaan vuoksi. Myös viime kuun SM-valintakilpailut jäivät väliin sairastumisen takia. Kooveeta edustava luistelija kertoo nyt päässeensä vaikeuksien jälkeen takaisin kuntoon.

Kolmas suomalaisedustaja Janna Jyrkinen haparoi Budapestissa sekä hyppy-yhdistelmässä että soolohypyssä. Iida Karhusen seuratoveri oli lyhytohjelman 12:s pistein 47,85.

– En aio miettiä niitä virheitä, joita tänään tuli, koska tiedän itse, että osaan ne. Huomenna haluan luistella vapaaohjelman niin että olisin itse tyytyväinen suoritukseeni, Jyrkinen kommentoi.

Kilpailun kärjessä on Belgian Nina Pinzarronne 63,67 pisteellä. Vapaaohjelmat luistellaan torstaina klo 14.11. Suomen aikaa.

Tulokset

Livestriimaus


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024