Uutiset

Suomalaisluistelijoille menestystä Unkarissa

Suomalaisluistelijat kipusivat palkintokorokkeelle lähes joka sarjassa Unkarin Budapestissa käynnissä olevassa Halloween Cupissa. Seniorinaisten sarjassa Linnea Ceder luisteli kolmanneksi pistein 148,27.

Ceder loisti vapaaohjelmassaan vaikeimmalle eli nelostasolle arvioiduilla pirueteillaan ja sujuvilla askeleillaan. Kaatuminen kolmoislutzissa ja helpotukset hypyissä rokottivat kuitenkin pistesaalista.

– En ole erityisen tyytyväinen suoritukseeni tänään. Piruetteihin ja kolmoisrittiin olen tyytyväinen, mutta muuten hyppyihin jäi parantamisen varaa. Seuraavat kilpailut ovat vasta marraskuussa, joten nyt ehtii hyvin treenaamaan, Ceder sanoi.

Suomen toinen edustaja seniorinaisten sarjassa, Laura Karhunen, luisteli kilpailussa pisteet 138,64, jotka veivät lopputuloksissa sijalle kuusi. Myös Karhusen nelostasolle arvioidut piruetit pyörivät vapaaohjelmassa laadukkaasti, mutta virheet hypyissä vähensivät pisteitä. 

– Ohjelman alussa minulla oli varma fiilis, mutta ohjelman keskellä keskittyminen pääsi herpaantumaan aika pahasti, mikä näkyi suorituksessa. Nyt pitää panostaa erityisesti vapaaohjelman harjoitteluun treeneissä, Karhunen pohti. 

Kilpailun voittoon luisteli Italian Lucrezia Beccari pistein 159,73.

Juniorityttöjen sarjassa Olivia Lisko nousi hienosti kuudennelta sijalta kolmanneksi kokonaispisteillä 127,26. Mai Helske luisteli neljänneksi pistein 120,88 ja Fanny Lindfors sijalle kymmenen pistein 115,24.

– On hienoa, että Olivia sijoittui juniorityttöjen kilpailussa kolmanneksi. Alkukauden kilpailuksi suoritus oli hyvä, vaikka muutama virhekin sinne mahtui. Erityisen iloinen olen, että vapaaohjemassa nähtiin ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa onnistunut kolmoislutz, valmentaja Virpi Horttana sanoi. 

Juniorityttöjen kilpailun voitti Unkarin Regina Schermann 142,99 pisteellä.

Junioripoikien sarjassa Makar Suntsev luisteli kahdeksanneksi pistein 112,25. Kilpailun voiton vei Turkin Basar Oktar pistein 181,20.

Myös Advanced Novice -sarjassa suomalaisluistelijat saavuttivat menestystä. Tyttöjen sarjassa Yulia Fedorova luisteli kolmanneksi pistein 91,07 ja Oona Kesti sijalle 13 pistein 73,32. Ensimmäiselle sijalle luisteli Sveitsin Kimmy Repond pistein 110,47.

Poikien sarjassa Matias Lindfors saavutti kolmannen sijan pistein 77,85. Kilpailun voitti Puolan Jakub Lofek pistein 90,48. 

– Neljä kolmossijaa tästä kilpailusta on ihan mukava saldo, valmentaja Horttana tiivisti kilpailun tulokset.

Tulokset: http://hunskate.hu/external/mukorcsolya/2019_2020/Halloween/eredmenyek/ISU/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024