Uutiset

Taitoluistelun EM: Lindforsille pronssia, Peltonen 8:s

Viveca Lindfors (19) saavutti taitoluistelun EM-pronssia Minskissä lauantaina.

Lindors luisteli samalla omat uudet ennätyspisteensä, jotka ovat nyt 194,40. Euroopan mestariksi kruunattiin  Venäjän 16-vuotias Sofia Samodurova pistein 213,84. Olympiavoittaja Alina Zagitova, jolle päivä oli musta, taipui hopealle vain 3,94 pistettä Lindforsia edellä.

Viveca Lindfors joutui jännittämään mitalinsa kohtaloa aina viimeiseen luistelijaan saakka. Lindforsin edellä lyhytohjelmassa kolmantena ollut Sveitsin Alexia Paganini, ei pystynyt pitämään kolmatta sijaansa vaan tipahti lopulta seitsemänneksi. Viveca Lindforsin ohjelma puolestaan oli hyppyiloittelua alusta loppuun saakka. Itsevarmuus paistoi suomalaisen kasvoilta jo alkumetreiltä lähtien. Ohjelma sai kunniakkaan alun, kun vaikea kolmoislutz-kolmoistulppi napsahti kohdilleen. Ohjelma jatkui kolmoisritillä, kolmoisflipillä ja vielä toisella kolmoislutz-yhdistelmällä. Toiseksi viimeinen hyppyelementti, kolmoissalchow, kiertyi hieman alastulossa, mutta kokonaisuuteen se ei vaikuttanut.  Siinä missä Virpi Horttanan valmennettavan tekniikka oli vakuuttavaa, arvostettiin myös hänen intensiivistä esiintymistään. Esiintymispisteissä vain kolme kilpailun venäläisluistelijaa olivat suomalaisen edellä.

Lindfors oli vapaaohjelmassa kolmas, jättäen osiossa taakseen olympiavoittaja Zagitovan.

Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Lindfors kertasi tuntemuksiaan.

– Aivan mahtavaa tunne, tätä on vaikea uskoa todeksi. Tällä on minulle suuri merkitys. Olen haaveillut tästä siitä lähtien, kun katsoin ensimmäistä kertaa mestaruuskisoja televisiosta.

Suomalaismenestystä täydensi Emmi Peltonen, joka nousi tuloslistalla kahdeksanneksi. Peltonen keräsi kokonaispisteet 170,03. Lyhytohjelman kymmenenneltä sijalta vapaaohjelmaan lähtenyt Peltonen luisteli kilpailussa kauden parhaat vapaaohjelmapisteensä 111,97. Vaikka ohjelmaan sattui kaksi selkeää virhettä hyppyihin, palkittiin ohjelman muu tekeminen varsin mukavilla pisteillä. Muun muassa lyhytohjelmassa epäonnistunut kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä oli vapaaohjelmassa näyttävä. Peltosen tekemisessä näkyi taistelu loppuun saakka.

Lindforsin mitali oli Suomelle ensimmäinen seitsemään vuoteen. Kun suomalaisten yhteenlaskettujen sijalukujen tulos oli alle 13 (11) tarkoittaa tämä sitä, että Suomi saa lähettää ensi vuonna EM-kilpailuihin kolme naisluistelijaa.

Tulokset

http://www.isuresults.com/results/season1819/ec2019/index.htm

 

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee molempia luistelijoita upeasta tuloksesta!


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024