Uutiset ja artikkelit

Helsinki Grand Prix: Virtanen sisuuntui vapaaohjelmassa
Helsinki Grand Prix huipentui sunnuntaina miesten vapaaohjelmakilpailuun. Jäähallin edustalla kiemurteli jo kuusi tuntia ennen kilpailun alkua satojen metrien jono, kun 3600 Helsinkiin saapunutta japanilaisfania jonotti nähdäkseen idolinsa, Yuzuru Hanyun, kilpailupäivän harjoitukset.

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Hanyu villitsi yleisön täydelliseen hurmioon lähes virheettömällä vapaaohjelmallaan ja nappasi odotetusti miesten kilpailun voiton kauden ennätyspisteillä 297,12. Hanyu esitti jäällä neljä neloishyppyä, joista yksi oli harvoin nähty vaikea neloistulppi-kolmoisaksel-hyppysarja.

– Rehellisesti en voi sanoa olevani täysin tyytyväinen luisteluuni. Yleisön kovaääninen kannustaminen oli kuitenkin hienoa, Hanyu totesi.

Hanyun ohjelman jälkeen jäälle satoi satoja Nalle Puh-pehmolelua ja ruusuja uskollisilta faneilta.
– Olen äärettömän kiitollinen kaikista maskoteista. Saan niistä tukea ja energiaa. Mutta luonnollisesti en pysty kuljettamaan kaikkia kotiin, joten lahjoitan osan hyväntekeväisyyteen. Ehkä osan karhuista voisi päästä myös metsään, mestariluistelija aprikoi.

Toiseksi kilpailussa luisteli Tšekin Michal Brezina pistein 257,98. Vauhdikas AC/DC:n musiikin tahtiin luisteltu vapaaohjelma sujui vahvasti yhtä kaatumista lukuun ottamatta.

– Taistelin tämän päivän kilpailun hyvin. Lyhytohjelma oli täydellinen, mutta tänään suoritukseni ei ollut sitä. Tein typeriä virheitä, kuten ensimmäisen kolmoisakselin kaatuminen. Tuntuu kuitenkin erittäin hyvältä päästä taas joulukuussa Kanadassa luisteltavaan GP-finaaliin seitsemän vuoden tauon jälkeen, Brezina iloitsi.

Kilpailun neljänneltä sijalta kokonaiskilpailun kolmanneksi nousi Korean Junhwan Cha pistein 243,19. Romeo ja Julia -teemaan luisteltu vapaaohjelma sujui hienosti neloissalchowin kaatumisesta huolimatta.

– Tänään suoritukseni oli erinomainen, etenkin koska takana on neljä kovaa kilpailua lyhyen ajan sisällä ja ne tuntuvat jo kropassa. Tämä on ensimmäinen GP-kauteni seniorisarjassa, joten olen iloinen tästä saavutuksesta, Cha kommentoi.

Suomen edustaja, 31-vuotias Valtter Virtanen, luisteli 154,74 pisteellä kilpailun sijalle 11.

– Tänään paketti pysyi kasassa viimeistä hyppyä lukuun ottamatta, toisin kuin lyhytohjelmassa. Sain tehtyä sitä, mitä koko kauden on haettu, ja rauhaa luisteluun. Muutama hyppy-yhdistelmä jäi tekemättä, mutta muuten tämä vapaaohjelma oli ihan hyvä suoritus. Ohjelman alussa sain tehtyä myös ihan mukiinmenevän neloishypyn yrityksen, Virtanen kertoi.

– Menen huomiseksi illaksi töihin Jyväskylän keskussairaalan päivystykseen ja tiistaina lennän Sveitsiin valmistautumaan seuraavaan kilpailuuni, joka luistellaan Innsbruckissa, muutama vuosi sitten lääkäriksi valmistunut Virtanen avasi seuraavien viikkojensa suunnitelmia.


Ounasvuori Nebelhornin lyhytohjelmassa 12. 23.9.2021
Olivia Lisko sijalla 11 Slovenian JGP-kilpailussa 23.9.2021